Gratulerer med dagen, David Byrne! – Spilleliste med 66 perler

Så ble han 66 år gammel! David Byrne ga for to måneder siden ut sitt første rene nye soloalbum siden 2004, og American Utopia viser at det er veldig godt liv i den gamle Talking Heads-sjefen.

Som frontfigur i Talking Heads var Byrne en av de artistene som virkelig tok verdensmusikken inn i den «tradisjonelle» popmusikken, og i samarbeid med Brian Eno på albumet My Life In The Bush Of Ghosts utforsket han studioets muligheter på en måte som var helt avgjørende for fremtidens sampling. Solokarrieren hans har vært eksepsjonelt variert, full av eksempler på at han ikke har villet hverken hvile på noen som helst laurbær eller gjøre ting enkelt for seg.

Sjekk også: Deilig vårspilleliste

Det er fullt mulig å skrive side opp og side ned om David Byrne og hans mange triumfer, men noen ganger er det best bare å la musikken snakke sitt språk. I anledning 66-årsdagen, har jeg samlet 66 av hans beste stunder, enkelte av dem for å vise mangfoldet, men de aller fleste fordi disse sangene besitter en musikalitet og en kreativitet som er verdt å hylle. Gratulerer hjerteligst med dagen, David!

Skrevet av
More from Erik

Nå kommer a-has MTV Unplugged

I en fersk nyhetsmail fra den fabelaktige musikkbloggen Super Deluxe Edition kommer...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.