Det tok uvanlig lang tid å publisere listen med foregående måneds essensielle nye musikkutgivelser, men det skyldes altså noe så enkelt som ferieavvikling i kombinasjon med at jeg hatt mye å gjøre etter at jeg begynte å jobbe igjen nå på nyåret. Ha meg derfor unnskyldt for å presentere «gammel» musikk, men så ille er det vel ikke heller. Dessuten skal det sies at det er mye bra her, som kanskje ikke så mange har fått med seg. Desember er jo sjelden måneden så mange bruker mye tid på å sjekke ut ny musikk, men har helt andre gjøremål på blokka.

Desember er heller ikke tradisjonelt måneden med aller flest nye utgivelser, men noen perler kommer alltid, til frustrasjon for alle oss som lager årslister og kårer låter og album i vilden sky. Sånt blir spesielt enerverende når store artister som Paul McCartney, Eminem og Taylor Swift kommer med nye album, de to siste til og med helt ut av det blå. For meg er det dog bare sistnevntes nydelige Evermore-album (hennes andre i 2020) som kunne hevde seg, men det er til gjengjeld så bra at det hevdet seg høyt, både på album- og låtliste, i siste liten.

Ellers er det mye annet snadder å hente blant desemberutgivelsene, men det er adskillig færre nye utgivelser enn ellers i året, og ikke den mest interessante musikkmåneden. God fornøyelse, så satser vi på at inneværende måned blir mer innholdsrik. Bare 11 dager inn i det nye året ser det meget lovende ut, og januarlista lover jeg å publisere i månedsskiftet som vanlig.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra november 2020