Ja, iblant lønner det seg å spørre. Jeg hadde inntil i går aldri hørt om Maria & The Brymstones. Ikke så rart kanskje, all den tid det er et ferskt osloband med en foreløpig beskjeden produksjon, men smarte Maria Brym som fronter bandet sendte meg en melding og inviterte meg til å komme og se dem live på søndag. Det passer meg dessverre dårlig å gå, men jeg ble nysgjerrig på bandet, og jeg skal hilse å si det er fine ting. De seks låtene som er tilgjengelige i Spotify og Tidal, fordelt på en EP og to singler (eventuelt «singler») er nydelig teatralsk popmusikk med en viss dragning mot gammel kabaret og vaudeville. Særlig «Machinery Of Broken Dreams» passer inn i den kategorien.

The Brymstones teller hele ti medlemmer, inkludert Maria, ser vi på Facebooksiden til bandet, og da går det an å dra på med rike og innholdsrike arrangementer. Ikke dermed sagt at de alltid gjør det, som i den siste singlen «You Are Amazing», en nedpå pianoballade som er litt Tori Amos-aktig, eller om det heller er Kate Bush-aktig. Jeg hører strengt tatt spor av begge. Hva tekstuniverset angår hevder hun å pirke borti folk som Tom Waits, T-Bone Burnett, Joni Mitchell, Bob Dylan og Allen Ginsberg, så det er lite å utsette på inspirasjonskildene. Det kalles rett og slett god smak.

Sjekk musikken enten i Tidal eller Spotify under, og klikker du på videolinken over får du se et morsomt og kreativt lite stunt. Også det i kategorien «det lønner seg å spørre», for så vidt. Vil du på konsert på søndag ser du detaljene som trengs her.