Det har vært en uforskammet god musikkmåned. Igjen. April 2021 har vært fullstappet av spennende og iørefallende utgivelser, og som vanlig er det slik at jeg blir helt svett bare av tanken på alt jeg ikke rekker å høre ordentlig på. Hadde døgnet hatt 48 timer og jeg ikke hadde hatt andre ting å ta meg til, hadde saken muligens vært en annen, men som det er føler jeg meg sjanseløs. Likevel hører jeg så mye jeg kan, og det er på tide å oppsummere så godt det lar seg gjøre.

I avdelingen for viktige album – i mine ører, vel å merke – er disse blant månedens navn og for en stor del plater jeg må høre adskillig mer på: Matias Hilmar Iversen, Eric Church (som har gitt ut tre plater i april, én kun tilgjengelig for fanklubbmedlemmer), Ingvild Flottorp, Ola Kvernbergs Steamdome, Thomas Rhett, Tom Jones, Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars, Erlend Ropstad, Teenage Fanclub, Motorpsycho, Ben Watt (minialbum), Dry Cleaning, Osa, Merry Clayton, Frida Hyvönen, Royal Blood, Greta Van Fleet, Cham Léon, girl in red, Haakon Ellingsen, London Grammar, Ingvild Homme og Rhiannon Giddens & Francesco Turrisi.

Strålende singler/låter og EPer har kommet fra blant annet Spidergawd (med Torstein Flakne), Doja Cat (med SZA), Louien (med Mikhael Paskalev, The Sheepdogs, Anderson East, Del Amitri, Tony Joe White, Lambchop, Kings Of Convenience, The Brook & The Bluff (med Molly Pardon), Yola, Robert Finley, The Black Keys, I & I, Blackberry Smoke, Willie Nelson, Moby (med Mark Lanegan og Kris Kristofferson), Prince, Lars Winnerbäck, Minor Majority, Sarah Klang, Greentea Peng, Sons Of Kemet, Fangst, Gary Louris, Butterfly Garden, Silje Nergaard, Rick Astley, Chris Thile, St. Vincent, Dag Erik Oksvold, Trond Andreassen & Valentourettes, Utan Dom., Hollow Hearts, José Gonzalez, Thom Hell, Billie Eilish, flora cash, Grand Alpaca, Molly Burch og Jessie Ware.

Ny musikk mars 2021

Listen over alle jeg ikke har nevnt er uendelig mye lenger, men dette er en slags toppen av isfjellet-oversikt. Som vanlig har jeg samlet så mye som mulig av det jeg i det minste har hørt flyktig på for å ha en slags oversikt for fremtiden over hvordan april 2021 artet seg musikalsk. Det betyr at du på denne spillelisten får mer enn 300 låter, enten i Spotify eller Tidal. Det er bare å sette i gang!

https://open.spotify.com/playlist/4HBuYL2fngnoxX4vMUuPd4?si=ZutvmZdvROiawk3qrgcwCQ