Herre min hatt, musikken stopper ALDRI! Mars 2021 har vært en helt vill måned med tanke på hvor mye bra ny musikk som er kommet. Bare tanken gjør meg svimmel, og når jeg begynner å høre på bare toppen av isfjellet blir jeg helt mo i knærne. Om ikke verden er full av glede om dagen, gjør artister og musikere alt de kan for at vi skal holde motet oppe. Før jeg går videre, vil jeg bare si tusen, tusen takk til alle dere som holder på med dette. De færreste tjener penger å snakke om – det er vel snarere motsatt – men du verden som det bør vanke lønn på dere i Himmelen!

Som alltid har jeg samlet kremen av månedens utgivelser i én hendig spilleliste, både i Spotify og Tidal. Skjønt hendig? Med nesten 300 låter er det sannsynligvis en rekordlang liste i denne kategorien. Så mye bra musikk på én måned er simpelthen helt utrolig.

Jeg tror dessuten at årets beste låt kom nå i mars. Silk Sonic, den nye gruppa til Bruno Mars og Anderson .Paak har med sin «Leave The Door Open» levert det feteste stykke slick 70-tallssoul siden, vel… 70-tallet. Det er en sang som er så utspekulert sexy at den matcher Marvin Gayes «Let’s Get It On», men er så drøy at den nesten er parodisk. Like fullt tror jeg det skal mye til før en sang treffer meg så hardt på lang tid. Om denne – mot formodning – ikke blir årets aller beste låt i mitt hode når status skal gjøres opp, blir det neppe langt unna heller. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har spilt den nå, men den går stadig på repeat her i huset. Høyt.

Ellers har det nye Lana Del Rey-albumet svært mye godt å by på, selv om det ikke når de samme høydene som forgjengeren. Det er en smyger av en plate som nok er mer singer/songwriter-aktig enn hun har vært tidligere, mer lavmælt og fryktelig bra. Dr. Lonnie Smiths nye album Breathe er også en perle, og særlig åpningslåta som er en cover av Timmy Thomas’ klassiske «Why Can’t We Live Together» med Iggy Pop på vokal – en übercool affære.

Det er nok av andre navn å nevne, blant annet Ine Hoem, Robert Moses & The Harmony Crusaders, Matias Hilmar Iversen, Ingrid Lovise, Shaun Bartlett, Steve Gulley & Tim Stafford, Monica Heldal, Erlend Ropstad, Ola Kvernbergs Steamdome, Rhiannon Giddens & Francesco Turrisi, Hedvig Mollestad Trio, Gunerius & Verdensveven, Thom Hell, Ane Brun, Don Martin, Louien, Silje Nergaard, Hilma Nikolaisen, Motorpsycho, Ingvild Flottorp, Tom Roger Aadland, girl in red, Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars, Yasmin Williams, posthumt utgitt musikk med Tony Joe White og David Olney, og veldig mange flere. Det føles nærmest endeløst.

Hør all den fine musikken og send artistene en varm tanke. De fortjener det i bøtter og spann!

Sjekk også: Really, reaaaally cool stuff – spilleliste med attitude