I morgen kommer Peace Trail, Neil Youngs ørtende plate eller i det minste den 37. studioutgivelsen hans. Det er jo ikke snaut, selv for en 71-åring. Den gode kanadier kunne også markere at det i 2016 er 50 år siden han og Bruce Palmer startet Buffalo Springfield sammen med Stephen Stills, Richie Furay og Dewey Martin og ga ut sin selvtitulerte debutplate.

Et annet Young-jubileum er også i anmarsj. Når tributebandet The Young Neils (Lars Lillo-Stenberg, Per Vestaby, Jørn Christensen og Palle Krüger) går på scenen på Rockefeller 22. desember er det 25 år siden første gang. Det er mange år siden sist jeg så dem, men jeg regner med at det er like moro som før. Garantert moro? I think so.

Les også: 67 klassiske låter med «pensjonisten» Tom Waits

I denne forbindelse tenkte jeg det var en idé å legge ut på nytt spillelisten med 70 av mine Young-favoritter i anledning 70-årsdagen i fjor, og siden han nå er blitt 71 slenger jeg på det deilige tittelkuttet fra det nye albumet for skams skyld. Den gang var Youngs musikk kun tilgjengelig på Tidal, men nå er den heldigvis også tilbake på Spotify. Derfor ligger begge lister her nå. God fornøyelse!