«Pensjonisten» Tom Waits – 67 låter for dagens 67-åring

Skulle vi fulgt norske pensjonsregler ville Tom Waits i dag desidert vært pensjonist. Se bort fra AFP, og 67 er alderen da de fleste før i tida gikk ut av arbeidslivet og trakk seg tilbake etter lang og formodentlig flittig tjeneste. Kanskje vanket det gullklokke på et tidspunkt også.

I dag er det altså Tom Waits’ tur til å fylle 67, og selv om han ikke akkurat har vært vilt produktiv de siste årene håper vi jo han legger inn et gir eller to til før han melder seg inn i det stadig større bandet der oppe. Bad As Me er hans foreløpig siste plate, fra 2011, og den er vital som bare det. Skal vi dømme ut ifra den er det lite i veien med den kreative formen, og jeg både håper og tror vi har mer i vente fra denne hedersmannen. Se bare på videoklippet under. Her fremfører Waits en ny sang med tittelen “Take One Last Look”. Det er i forbindelse med at David Letterman trekker seg tilbake, og opptaket er fra et av de siste programmene av Late Show With David Letterman i 2015. Det er en nydelig sang, kanskje til og med skrevet til Letterman, der Waits gjentatte ganger synger “take one last look at the place that you are leaving”. Utrolig vakkert.

Les også: Velkommen til familien

Er det håp om en ny turné på et tidspunkt også, mon tro? Jeg har bare sett Waits én gang, i Oslo Konserthus 28. oktober 1985 da han var her på Rain Dogs-turneen, en konsert jeg fremdeles får frysninger på ryggen av å tenke på.

Med det gratulerer jeg Tom Waits med dagen, og presenterer her 67 favoritter til dagens 67-åring i en spilleliste som vanskelig kunne blitt bedre. Hipp hipp hurra!

Skrevet av
More from Erik

Bob Dylan med nytt trippelalbum – hør første smakebit her

Det ble nettopp annonsert at Bob Dylan kommer med sitt første trippelalbum der...
Les mer

2 Kommentarer

  • Er vi vitne til tidenes skandale når det gjelder klassifisering av Tom Waits låter? Hvordan er det i hele tatt mulig å uteglemme Blue Valentines, en av TW i særklasse beste låten, når man har klart å ramse opp hele 67 andre sanger? Her må musikkpolitiet ordne opp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.