En ting tror jeg vi kan være bombesikre på: 2018 blir et godt musikkår. Årets andre måned har sett så mye bra ny musikk at det grenser til det latterlige, og mye av det vi har fått høre er smakebiter fra kommende album. Det er bare å glede seg!

Men februar har også gitt oss mange veldig, veldig gode langspillere. Jeg har en mistanke om at flere av dem vil kunne hevde seg når status for hele året, men for all del, det er early days. Likevel må jeg fremheve noen av disse platene spesielt. Sørg for å høre disse:

U.S. Girls – In A Poem Unlimited
Darling West – While I Was Asleep
Borgar Storebråten – Road To Revelation
Gurls – Run Boy, Run
Siril Malmedal Hauge & Jacob Young – Last Things
Beckstrøm Kvartett – Gjest i mitt liv
Robert Moses & The Harmony Crusaders – Plutonic Friends
Susanna – Go Dig My Grave

Dette er de albumene jeg har rukket å høre på, men jeg er sikker på at enda flere av månedens utgivelser er sterke.

I tillegg vil jeg skryte av nye (digitale) singler med blant annet Tracey Thorn, So Are We, Jonas Skybakmoen, Maria Solheim, Chvrches, Country Heroes, Anja Garbarek (!!!), Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore (!!!), John Prine, Innlandet (som er Ingrid Olava og Andreas Ulvos coverlåtprosjekt), JulietNorth, Lars Jakob Rudjord, Mathias Eick, The Violent Years, Frøkedal, Roger Græsberg & Foreningen, Hollow Hearts, Kacey Musgraves, Audun Skjølberg, Narum, Death By Unga Bunga, Hkeem, Band Of Gold, Oslo Ess, PJ Harvey & Harry Escott, Hekla Stålstrenga, David Byrne, Haakon Ellingsen og Hajk.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra januar

Her følger disse og flere eksempler på all den gode nye musikken som har kommet i februar. Husk for øvrig å kjøpe en plate i ny og ne også. Artistene trenger inntekter, så ikke la all lytting foregå digitalt. Og mens jeg er i gang: Gå på konsert iblant også. De setter pris på å se deg. God fornøyelse!