Pål Angelskår er mannen med den betagende, varme stemmen bak sanger som «Alison», «Come Back To Me» og «She Gave Me Away», med andre ord frontfiguren i Minor Majority. Deres siste plate ble utgitt i 2009, og etter den tid har Pål gitt ut to fine soloplater, Follow Me i 2012 og årets The Cellar Door Was Open, I Could Never Stay Away. Det betyr ikke nødvendigvis at det ikke vil komme flere Minor Majority-plater da bandet ikke er formelt oppløst, og faktisk holder sporadiske konserter. Hvordan det enn blir, får vi nok stadig glede av Pål Angelskårs betydelige låtskrivertalent. Han har en treffsikker meloditeft som kan spores tilbake til klassiske 60- og 70-tallsartister som James Taylor, Crosby, Stills, Nash & Young, Carole King, Cat Stevens og Elton John, for å ha nevnt noen og har neppe noen planer om å gi seg.

Se også: Favorittene til Daniel Kvammen

Og for forsøksvis å så et frø: Jeg tror Pål har i seg en god julelåt hvis han forsøker seg på det.

Listen hans følger her. Den er liten, men god, og nederst på siden er sangene samlet i både Tidal og Spotify. Over til Pål.

Her kommer mine julefavoritter. Det ble ikke så mange, men noen er det jo.

Joni Mitchell- «River»

Noen julelåter er det lov å spille hele året. Dette er en av dem. Låta handler vel strengt tatt ikke om jula heller, høytiden brukes snarere som kulisse for en av de aller tristeste sangene på evigunge Blue.

Stine Andreassens julefavoritter kan du høre her

The Pogues feat. Kirsty Macoll – «Fairytale of New York»

Nydelig arrangert duett med to av verdens såreste stemmer. Teksten er en av de aller beste kjærlighets/oppbruddsangene som er skrevet i popmusikken: morsom, trist, finurlig og høytidsstemt!

Low – «Just like Christmas»

Den definitive sangen om å sitte i turnébilen på vei fra Stockholm til Oslo. Skulle ønske Low kunne lage flere juleplater for de har aldri vært så gode som her.

Ingebjørg Bratland – «Mitt hjerte alltid vanker»

En av de fineste låtene i salmeboka sunget av Norges kanskje flotteste stemme.

Her finner du alle bidragene til artistene som har delt sine favorittjulelåter

Dipsomaniacs – «When you wish upon a star»

Låta som avslutter Disney-timen på julaften er også den som klokker inn jula for min del. Her i en deilig versjon fra Trondheims svar på John Lennon – Øyvind Holm.

Få også med deg Eriks definitive juleliste