Lars Håvard Haugen står for tur til å dele sine julefavoritter, og selv om ingen ringere enn Keith Richards topper lista, er det mindre gitarøs her enn man kanskje skulle tro. Som en av landets desidert råeste gitarister har Lars Håvard løftet Hellbillies fra å være et gnistrende fint country- og countryrockband til å bli et gnistrende fint southern rock-band med tydelige spor av The Allman Brothers Band og Lynyrd Skynyrd – og mye annet – vel å merke et southern rock-band med tekster på Ål-dialekt.

Les også: Aslag Haugen snakker om 25 år med Hellbillies

Hellbillies feirer i år 25 år som band, og det har ikke gått upåaktet hen. Det er utgitt en nydelig jubileumsbok (les min anmeldelse her og vurder en julegave til noen du er glad i), bandet har spilt i Operaen, og som alltid holdt på som et av Norges mest hardtarbeidende band med utstrakt konsertvirksomhet, nå uten tekstforfatter Arne Moslåtten på scenen. Akkurat det har nok ikke hatt så mye å si for det musikalske uttrykket all den tid Lars Håvard i kjent stil skrur opp volumet til 11 og lar det stå til alt hva remmer og tøy kan holde. Det er han god på.

Her kan du høre Daniel Kvammens favorittjulelåter

Nå skal det imidlertid spilles julelåter, og Lars Håvards utvalg er en god miks av det kjente og det mindre kjente, det stemningsfulle og det komplett uhøytidelige. Nederst i saken får du låtene samlet i spillelister i Spotify og Tidal, helt med unntak av Keiths versjon av «Run Rudolph Run» som ikke er tilgjengelig for streaming. Den finner du i stedet en YouTube-lenke på. Imidlertid skulle man nesten tro Lars Håvard hadde anstrengt seg for å finne sanger som ikke finnes på Spotify. Der er nemlig bare seks av hans ti favoritter. Hos Tidal er det ni. Følgelig har jeg lagt ved YouTube-lenker til Priva Vera- og Viggo & Reidar-låtene også, mens jeg dessverre ikke fant noen på Jim Campilongo-låta. Den må du ha Tidal for å høre.

Og med det setter vi over til Lars Håvard, som bare utdyper de tre øverste valgene. Fin liste da!

1. Keith Richards: «Run Run Rudolph»

Keith er alltid på førsteplass, uansett hva slags liste man lager, så også her.

2.Hans Rotmo: «Vårres Jul»

Denne plata har jeg sterke minner fra, det blir ikke jul i stua før denne spilles – høyt!

3: Bob Dylan: «Must Be Santa»

Bob Dylan ga ut en nydelig juleplate for noen få år siden. Dette er er ærlig og ekte jul!

Her finner du alle de andre artistene som har delt julelister

Prima Vera: «Alle Får No´ Til Jul»

Jim Campilongo: «Christmas Guitarilongo»
Tom Waits: «Christmas Card From A Hooker In Minneapolis»
Pretenders : «2000 Miles»
Alf Prøysen: «Julekveldsvise»
Viggo & Reidar: «Nissen er en jævla kødd»

John Lennon: «HappyXmas (War is Over)»

Få også med deg Eriks definitive julespilleliste her