I mai presenterte jeg for første gang Silver Lining da de slapp sin outstanding debutsingle «Don’t Belong», og i dag er jeg stolt over å kunne presentere oppfølgeren, den minst like fine «Grey». Den slippes offisielt på fredag, men har verdenspremiere, right here right now, her på Mitt liv som Erik. «Grey» er en stillfaren countryballade som minner meg ikke så rent lite om Nanci Griffiths tidlige plater og fint hadde kunnet hørt hjemme på et av mesterverkene Once In A Very Blue Moon (1984) eller The Last Of The True Believers (1986).

I am fragile, but I’m not wrong
I composed myself for you
This wild desire to belong
Held me down, deprived me of my truth

Live Miranda Solberg har skrevet "Grey". Foto: Margit Selsjord
Live Miranda Solberg har skrevet «Grey». Foto: Margit Selsjord

Live Miranda Solbergs tekst handler om nyanser, om kommunikasjon, om balansegang i et forhold og får følge av en innyndende melodi, også skrevet av henne. Den bærer et finstemt akustisk uttrykk, perfekt tilpasset stemmene til henne selv og bandkollega Stine Andreassen. Silver Lining er en slags supergruppe eller rettere, super gruppe, et prosjekt med røtter i de to bandene Rattlers og The Northern Belle. Fra førstnevnte stiller Live og hennes kollega Halvor Falck Johansen, mens Stine og Bjørnar Ekse Brandseth representerer sistnevnte.

Silver Linings debut-EP slippes 25. januar, og vil vise ytterligere gløtt inn i det lavmælte og folk/bluegrass-pregede landskapet som muligens kan kalles en «fredelig oase» eller noe i den duren for de fire som ellers er vant til noe mer up tempo-materiale. Nå er riktignok Rattlers for tiden lagt på is, men både Live og Halvor jobber med soloprosjekter som skal bli spennende å følge med på. The Northern Belle ga ut sin siste, aldeles strålende single «Bad Habit» i oktober som første smakebit fra deres andre album som kommer i 2017. Hør den her.

Topp stemning når Silver Lining beveger seg gjennom Oslos gater. Foto: Elli Trier
Topp stemning når Silver Lining beveger seg gjennom Oslos gater. Foto: Elli Trier

I beslektet nytt skal The Northern Belle også spille inn en konsertplate i januar, i den lille salen i Oslo Konserthus. De har invitert flere dyktige gjesteartister til å stille opp og lover et fantastisk show med «en blanding av snasne covere, nye versjoner av utgitte låter og noen nye låter».

Men nå altså, Silver Lining og den rykende ferske «Grey». God fornøyelse!