Det er deLillos-bassist og låtskriver Lars Fredrik Beckstrøms tur til å dele sine favorittjulelåter etter at kollegene Lars Lillo-Stenberg gjorde det for noen uker siden og Lars Lundevall gjorde det i fjor.

Lars – Beckstrøm altså – trenger kanskje ikke noen større presentasjon, men han har altså en karriere utenfor deLillos om noen skulle lure. Som soloartist har han gitt ut fire album, og i tillegg har han gitt ut en langspiller med ensemblet Beckstrøm Kvartett. Han er dessuten medlem av Dog Age og «supergruppa» The Humble Servants der tidligere deLillos-trommeslager Rune Lindstrøm og Paal Flaata er blant de øvrige medlemmene.

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Jeff Wasserman og Torgeir Waldemar

Men nå skal det handle om Lars’ juletradisjoner. Han trodde først han kunne slippe unna med å liste opp 11 favorittsanger fra høytiden, men så billig slapp han ikke. Derfor følger også Lars’ kommentarer til hver av sangene han har plukket ut her. Spilleliste i Spotify og Tidal følger til slutt, og les gjerne det store intervjuet jeg gjorde med ham i fjor. Det finner du her.

«Mitt hjerte alltid vanker», Bugge Wesseltoft
Hele albumet  til Bugge, It’s Snowing On My Piano, hører jula til for oss og meg. Balsam for sjelen i en sosial, hektisk tid. Brian Eno har Music for Airports, Bugge har denne, og vi blir rolige.

«Det hev ei rose sprunge», Sondre Bratland, Knut Reiersrud m.fl.
Hele Rosa fra Betlehem-albumet er en julefavoritt fra da barna var små og er en unik innspilling med barnekor og spilt inn i Midtøsten. (Betlehem?) Unik stemning. Sakral og tidløs.

«Santa Claus Is Coming To Town», The Jackson 5
Hører gjerne på denne og kommer i godt humør, men da må helst sønnen min være til stede fordi det er hans låt fra da han var ti.

«Happy Xmas (War Is Over)», John Lennon And Plastic Ono Band
En klassiker fra min egen ungdom. Gode minner fra senpubertet. Peace on earth in our time.

«Mary’s Boy Child», Harry Belafonte.
Kommentar overflødig.

«The First Noel», Bob Dylan
Hele julealbumet til Dylan er flott synes jeg, selv om jeg vet at noen purister er uenig i det. Dylan er julenisse for både voksne og barn.

«The Little Drummer Boy», Johnny Cash
Hørte denne versjonen nå nylig, og leser en Cash-biografi for tiden, så den ble litt ekstra rørende.

«Christmas Card From A Hooker In Minneapolis», Tom Waits
Vi sender gjerne en tanke til de fattige og deprimerte når julaften nærmer seg, og dette er kanskje ikke en julesang, men blås i det.

«Christmas In Prison», John Prine
Jul i fengsel, men allikevel god stemning. Det blir kalkun og musikk i kveld.

«Fairytale Of New York», The Pogues feat. Kirsty MacColl
Spiller den hver jul og blir alltid veldig rørt av denne umulige kjærlighetshistorien. Det er kona mi sin favoritt også.

«Et barn er født i Betlehem», The Norwegian Soloists’ Choir
Kormusikk hører med og jeg burde hatt med Bach og Handel på denne lista, men den er for kort.

God jul !!!