Borgar Storebråten har bare gitt ut én single, men «Dusty Roads» som ble sluppet i november er så bra at den alene forsvarer hans plass blant artistene som deler sine favorittjulelåter her på bloggen. Vår mann er en ung og usedvanlig lovende singer/songwriter fra Gol i Hallingdal, og bekrefter teorien om at det må være noe spesielt i drikkevannet der i traktene. Jeg mener, Hellbillies, Stein Torleif Bjella, Daniel Kvammen, Darling West, Bøygard, og så videre… noe ER det.

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Darling West

Da jeg anmeldte Borgars debutsingle «Dusty Roads» skrev jeg blant annet at «de musikalske berøringspunktene finner du (…) i artister som Steve Forbert, Lucinda Williams og for den saks skyld en annen ung norsk herremann, Kenneth Norum. Ingen av disse er kjent for å ta lett på dette med tekst. Ei heller Borgar.»

Her snakker vi med andre ord full pakke, og Borgar følger opp med single nummer to i januar, før debutalbumet sannsynligvis slippes i midten/slutten av februar. Det er bare å glede seg, men akkurat nå setter vi på julelista hans. Her er det mye fint.

Sondre Bratland – «Det hev ei rosa sprunge»

Det er egentlig umulig å velge bare én låt fra albumet Rosa frå Betlehem. Denne plata har alltid stått på i bakgrunnen mens juleribba har blitt inntatt. I tillegg er «Det hev ei rosa sprunge» den fineste julesangen jeg vet om.

Shawn Colvin – «In The Bleak Mid-Winter»

Balanserer midt i mellom det pompøse og det nære. Også Steuart Smith på gitar da…

Bugge Wesseltoft – «Deilig er jorden»

Skal HELST synges i din lokale kirke av det lokale blandakoret, men Bugge slipper unna.

Alison Krauss & Robert Plant – «The Light Of Christmas Day»

Passe Hollywood, passe køntri og passe Robert Plant. Det blir faktisk riktig så trivelig det!

The Everly Brothers & The Boys Town Choir – «God Rest Ye Merry Gentlemen»

Tostemt sang OG guttekor. Da blir det vel julestemning?

Chris Rea – «Driving Home For Christmas»

Er vel den julelåta som jeg har hørt flest ganger i bilen sammen med Pappa. Gode minner uansett årstid egentlig.

Sarah Jarosz – «One Bright Star»

Den kommende førstedamen av moderne bluegrass briljerer. (Finnes ikke på streamingtjenestene, så det blir YouTube-klipp.)

Dolly Parton – «Christmas Time’s A Comin'»

Fordi Dolly alltid må med. Om det blir julestemning kan kanskje diskuteres, men det blir i det minste god stemning! (Heller ikke på streaming, så derfor…)

Shawn Colvin – «Little Road To Bethlehem»

Ja, også Larry Campbell på pedal steel…