Tall… Huffameg! Jeg var kun unntaksvis opptatt av tall og matematikk da jeg gikk på skolen. Mine faglige styrker lå som regel helt andre steder, og slik har det forblitt. Økonomisk interessert blir jeg aldri, og du kan bare glemme å spørre meg om Pythagoras’ læresetning.

Men still meg spørsmålet om ikke jeg kan ramse opp noen låttitler med tall i seg, eller sanger som handler om tall. Null (!) problem. Jeg har faktisk kommet opp med hele 500 av slaget og satt sammen det jeg synes er blitt en ordentlig kul spilleliste. Her er gateadresser og telefonnumre, årstall og klokkeslett, sifre med forskjellige betydninger, om det er mengdeangivelser, pengesummer, temperaturer, aldre eller annet. Jeg har også inkludert sanger der tall på forskjellige vis spiller en viktig rolle, som deLillos’ «Glemte minner» der Telthusbakken 5 og 6. februar er nøkkelelementer, David Bowies «Space Oddity» med sin elegante nedtelling mot liftoff, og til og med Procol Harums «A Whiter Shade Of People» på grunn av den mystiske tekstlinjen «one of sixteen vestal virgins who were leaving for the coast».

Jeg har bevisst unngått låttitler der tall erstatter preposisjoner, adverb eller pronomen, som for eksempel «I Would Die 4 U» og «Ain’t 2 Proud 2 Beg». Hvis du likevel stusser over at Sinéad O’Connors versjon av «Nothing Compares 2 U» er med, skyldes det den hjerteskjærende åpningslinjen «it’s been seven hours and fifteen days since you took your love away».

Jeg har garantert også glemt noen sanger, og det vil selvfølgelig være mange jeg ikke kjenner. Forslag mottas derfor med takk. En liste på 500 sanger er likevel så lang at noen ekstra bare gjør den enda morsommere. Jeg har bare en ørliten bønn: Sjekk om sangene er der før du sender meg forslag. Og ja, du finner både «Summer Of 69», «2000 Light Years From Home», «Eight Miles High» og «One», sistnevnte både med U2, Metallica og Harry Nilsson, forskjellige sanger som de jo er. God fornøyelse!

Sjekk også: 100 flotte instrumentaler