En stor nyhet for americanaentusiaster i hovedstadsområdet er Interstate 19, en festival som finner sted på Vulkan i helgen 24. – 27. januar. Hit kommer internasjonale navn som Aaron Lee Tasjan, Ashley Monroe og Chance McCoy, men enda viktigere er at festivalen samler noen av de absolutte toppnavnene fra den nye norske americanascenen. Bare hør her: Darling West, Malin Pettersen, The Northern Belle, Country Heroes, Torgeir Waldemar, Ida Jenshus og flere skal spille i løpet av festivalens to hoveddager, fredag 25. og lørdag 26. januar. Alt vil foregå på fire forskjellige scener på Vulkan-området.

Det blir også et slags vorspiel på torsdagen, under banneret Honky Tonk Party, der Ottar «Big Hand» Johansen, Bo Outlaw, Hege Øversveen, Hege Brynildsen, Bill Booth og Kristian Raanes (som har vært med i Idol) skal spille. Søndagen er omkranset av masse hemmelighetskremmeri, men programmet for denne dagen offentliggjøres i løpet av uken. Uten at jeg vet noen verdens ting er mitt tips at det dreier seg om at en internasjonal artist av et visst format skal spille, men jeg må jo si det begynner å bli lovlig sent å annonsere vedkommende.

Hvorom allting er, er det all mulig grunn til å ønske festivalen velkommen. Den arrangeres av Norsk Americana Forum som er en interesseorganisasjon for musikere, låtskrivere, arrangører og mediearbeidere som jobber innen americanafeltet. Ifølge forhåndsomtalen vil Interstate 19 – Oslo Americana Weekend «også by på paneler, live-intervjuer, workshops og en merch general store, samt et stort tilbud av passende mat på restaurantene på Vulkan- og Mathallen-området.»

For dem som lurer på navnet Interstate 19 kan jeg fortelle at det er en veldig kort amerikansk highway på snaue 101 kilometer i Arizona som går fra den meksikanske grensebyen Nogales og nord til Tucson. Er ikke det americana, så vet ikke jeg!

Her er fullt program med lenke til billettsalg

Men nå, folkens, musikk! Her er en spilleliste med smakebiter fra de forskjellige artistene som spiller. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid!

Sjekk også: Kiss Me, Honey Honey, Kiss Me – spilleliste for svermere