I dag er jeg intervjuet i Aftenposten om julemusikk. Journalist Øyvind Nordli har skrevet en strålende featureartikkel om hvordan det er mulig for en komponist å håve inn millioner av kroner på én låt, spesielt eksemplifisert gjennom Noddy Holder og den nå 44 år gamle Slade-julehiten «Merry Xmas Everybody». Jeg sier noen forsøksvis bevingede ord om julesanger av denne typen og poserer med to av mine favorittjuleplater, Sunturns’ nydelige doble vinylutgivelse Christmas I & II og A Jolly Christmas From Frank Sinatra. Der har du mye god julestemning i to svært forskjellige plater.

Sjekk også: Favorittjulesangene til Christine Marvel Engebretsen

Saken er imidlertid den at jeg laget en liten spilleliste til glede eller eventuelt forargelse for Aftenpostens lesere som ikke havnet på trykk. Derfor gjør jeg det så enkelt som å publisere den her på bloggen i stedet. Listen var ledsaget av følgende korte tekst:

Inspirert av den eldgamle julehymnen «The Twelve Days Of Christmas» har jeg valgt ut 12 favorittjulesanger jeg håper og tror ikke så mange kjenner. Mange vil nok ha et visst behov for å høre noe annet enn «Rockin’ Around The Christmas Tree» og «All I Want For Christmas Is You», hvor fine de enn er, og det er her denne beskjedne spillelisten kommer inn i bildet. Det er nemlig et osean av andre julesanger der ute, og her kan du høre noen av dem.