I kveld spiller Whitney Rose på den lille klubben John Dee i Oslo, og blir det bare halvparten så bra som da hun spilte på Gamla i fjor blir dette en kjempekveld. Den kanadiske countryartisten er noe av en tradisjonalist innen sjangeren, men låter ikke dermed sagt umoderne. Med tre album og en EP på samvittigheten og samarbeid med blant annet Raul Malo har hun markert seg som et av de største talentene innen «ordentlig» countrymusikk.

I forrige uke spilte jeg inn en videosnutt på Rockefeller under vignetten «Trua på» der jeg prøver å forklare noe av Whitneys fortreffelighet. Den kan du se ved å klikke på lenken øverst. Altfor få fikk med seg konserten med henne i fjor, og jeg håper på stinn brakke på John Dee. Som om ikke det er nok i seg selv at denne überkule damen spiller i byen igjen, skal en annen überkul dame varme opp, nemlig «vår egen» Malin Pettersen (les anmeldelsen av hennes fantastiske solodebut her) som stiller med sin faste gitarist og samarbeidspartner Stian Jørgen Sveen. Dette kan ikke annet enn å bli en god kveld.

Som oppvarming har jeg satt sammen en spilleliste med de sangene hun spilte i Malmø i går. Blant sangene var også noen velvalgte coverlåter. Tror dette blir bra, jeg. Kom og se Whitney om du kan!

Sjekk også: Silver Lining med svært overbevisende debutalbum