Edinburgh er en by for alle. Hvis du vil bedrive sightseeing i Edinburgh Castle, dra på utflukt til Arthur’s Seat eller shoppe i Princes Street, kan du gjøre alt dette i byen. Det er en by som virker liten, men har noe i seg alle kan nyte, og hvilket bedre sted og bo på mens man er her enn Stay Edinburgh apartments? Leilighetene deres er på flotte steder som Grassmarket eller Royal Mile i hjertet av byen.

Av BORGAR BØHN KASTNES

Stay Edinburgh er egentlig et leilighetskompleks, med en liten resepsjon under bakken. Etter at du har sjekket inn, går du opp de mange skjeve og tunge trappene til leiligheten din. Når du endelig er oppe er det en flott leilighet som venter på deg. Nå har jeg bare vært i en av leilighetene, med to soverom og ett bad, men denne var stor nok i massevis. Den hadde store vinduer med god utsikt til Royal Mile, og god beliggenhet med korte spaserturer til steder som Edinburgh Castle og Camera Obscura. Sentralt i Edinburgh ligger Royal Mile, som egentlig ikke er en mil men omtrent 1,6 kilometer. Langs denne gaten er det fullpakket med butikker for enhver smak. Det kan bli litt mye turistbutikker, men de er det bare å styre unna, for da kan du se noen av de flotte kirkene som ligger langs the Royal Mile eller Edinburgh Castle i enden.

Foto: Borgar Bøhn Kastnes
I midten ser vi inngangen til resepsjonen og porten til høyre leder opp til leilighetene. Foto: Borgar Bøhn Kastnes

Noe viktig å få med seg er at været i Edinburgh er utrolig uforutsigbart, og det kan være ganske ufyselig mesteparten av tiden. Det går an å være heldig sånn som jeg var, og nyte en og en halv dag med sol og mildt vær, men det er lurt å pakke varme klær hvis man besøker Edinburgh om vinteren eller om våren. Du vet aldri når det plutselig kommer slaps eller enorme mengder regn. Edinburgh er også et kaldt sted, både inne og ute. Ta gjerne på deg en tykk genser og jakke før du går ut – eller inn. Heldigvis gjelder ikke dette for leilighetene i Stay Edinburgh, der det var godt og varmt under hele reisen min. Et lite minus var at internettilgangen var veldig dårlig i leiligheten vår, og det var nesten umulig å koble seg på nettverket der. Dette er ikke så farlig siden du skal utforske den flotte byen og ikke sosiale medier, selv om det kan være litt irriterende.

Foto: Borgar Bøhn Kastnes
Vinduene i leiligheten vår. Foto: Borgar Bøhn Kastnes

Tilbake til beliggenheten. Leiligheten vår var helt fantastisk plassert, med omtrent fem minutters gange til Edinburgh Castle, et flott slott der dronningen bor hvis hun er i Edinburgh. Hun har riktignok aldri sovet der, kanskje fordi slottet er hjemsøkt, hvem vet?

Foto: Borgar Bøhn Kastnes
Sengene i Leiligheten, gode og komfortable. Foto: Borgar Bøhn Kastnes

Fra leiligheten er det omtrent sju minutter å gå ned til Princes Street der de har butikker for alle. Dette er Edinburghs shoppinggate i distriktet New Town. Denne bydelen er faktisk ikke ny, men over 300 år gammel. Stay Edinburgh har ikke frokostservering, men det er ikke langt unna flere flotte steder å spise, blant annet Edinburgh Larder. Her er det kjempegod mat, det er et veldig populært sted, så det kan være lurt å bestille bord. Et annet frokoststed er Southern Cross. Maten er ikke like god som på Larder, men den er nærmere leiligheten og lokalet er fint. Så hvis du skal på tur til Edinburgh, en flott by for alle, vet du nå om et fint sted å bo.

Foto: Borgar Bøhn Kastnes
Utsikten ned til Royal mile fra leiligheten. Foto: Borgar Bøhn Kastnes

Les også: Borgars beste tips til hva du kan finne på i Edinburgh