Hør det flotte nye Son Volt-albumet i sin helhet

Det er noe helt spesielt med stemmen til Jay Farrar. Han har en dybde, en autoritet og selvfølgelig avlevering som balanseres perfekt av en sårhet du bare finner i de beste sangerne innen populærmusikken, fra Frank Sinatra til Paal Flaata. Farrar var som mange vil vite den ene av de to ledende kreftene i alt.country-bandet Uncle Tupelo som ble oppløst i 1994, og startet Son Volt mens makker Jeff Tweedy gjøv løs på sitt Wilco-prosjekt som har vært i kontinuerlig og ofte svært overraskende utvikling siden.

Av de to har Tweedy helt klart hatt størst suksess, men det har ikke vært noe feil med platene til Son Volt av den grunn. Det er bare sånn det går noen ganger, og Son Volts musikk har kanskje også falt litt mellom stoler, for rocka for det tradisjonelle countrypublikummet og for mye country for det tradisjonelle rockpublikummet. Bandet har også kommet og gått litt, med skiftende besetninger og forskjellige plateselskap. Nå har for så vidt det samme vært tilfellet for Wilco, men så er det nevnt i det minste.

Notes Of Blue er bandets åttende album, klar for “massene” på fredag, men allerede nå tilgjengelig for streaming i sin helhet via den amerikanske radiostasjonen NPR. Hør det her.

Hør også: Alison Krauss’ nye mesterverk

Skrevet av
More from Erik

Forsiktig med opium, nyt heller ditt otium

I avdelingen for språklig forvirring og misforståelser er vi i dag fremme...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.