Er Alison Krauss’ nye album et virkelig mesterverk?

krauss wide beaba2eb60b9a92d13db7afac39612c928cebce5 s1500 c85 1050x590 - Er Alison Krauss' nye album et virkelig mesterverk?
Selv om det er tidlig å si kan Alison Krauss ha laget en av 2017s beste plater med Windy City.

Jeg har en snikende følelse av at Windy City, Alison Krauss’ første soloalbum på 18 år, kan komme til å bli stående som en av 2017s aller sterkeste plateutgivelser. Riktignok har jeg bare hørt platen halvannen gang, men dette virker så utrolig gjennomført og sterkt at jeg blir rent rørt. Våre venner i den amerikanske radiostasjonen NPR har fått lov å legge ut albumet til streaming en uke før den faktiske utgivelsen finner sted neste fredag, så her er det bare å spille og la seg glede.

Windy City er en slags “old school” countryplate, men likevel med et veldig bredt spekter. En dyp forståelse for den klassiske countrymusikken ligger åpenbart i bånn her, med elementer fra dixielandjazz, blues, western swing og mye mer. Det er en samling sanger som blant annet teller en nydelig versjon av John Hartfords “Gentle On My Mind” og Willie Nelsons “I Never Cared For You”, med spøkelset fra Patsy Cline trygt på plass i bakgrunnen.

Jeg gleder meg stort til å bli bedre kjent med Windy City. Du kan høre den i sin helhet her.

Les også: Dobbel dose Flaata

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.