No. 4
«Hold meg nå»
(Arch Records/Act Entertainment)
[usr 6 text=»false»]

Parallelt med sin «normale» karriere der de gir ut «følsom» popmusikk av det snikende, innsmigrende, dypt melodiøse slaget, gir trioen No. 4 ut årlige julesingler. «Hold meg nå» er den fjerde i rekka og føyer seg pent inn bak «Hvis det var meg» (2014), «God jul igjen» (2015) og «Sonja» (2016). Til sammen utgjør disse fire fine sangene starten på det som forhåpentligvis en gang i fremtiden, om en seks-syv års tid kanskje, kan bli en veldig fin juleplate. Det er selvfølgelig veldig hyggelig med en årviss ny julesang fra dette holdet, men jeg vil mene det blir litt ekstra stas å få disse sangene samlet. Vi får se hvordan det blir.

Årets sang «Hold meg nå» er en stillferdig, ettertenksom og nostalgisk betraktning rundt barndommens julefeiring, der Emilie Christensen akkompagneres på piano av kollega Ingeborg Marie Mohn, mens de to og deres medsammensvorne Julia Witek legger på sine utspekulert vakre harmonier. (I videoen ser vi bare Emilie og Ingeborg.) I bakgrunnen runger en obo (?) og noen flere høytidsstemte blåserinstrumenter, og jeg vil trygt si arrangementet kler teksten.

Hold meg nå
som jeg er fire år
La meg dra tilbake til
den tiden vi var små
Til din favn
fri meg fra mitt savn
Vis meg hvor jeg hører til
hvor jeg har havn

Syng meg en gammel sang
jeg har hørt mang en gang
Som den om jorden vår
så jeg blir minnet på en jul
fra mine barndomsår

Slik går det i lyriske tilbakeblikk til en gang verden kanskje ikke var uskyldig, men der det i det minste fantes en trygg havn hos Mamma og Pappa og julen var magisk. Den var nok hvit også.

«Hold meg nå» er en deilig sang, og den bekrefter inntrykket jeg har av det ferske No. 4-albumet Hva nå (les anmeldelsen her) og dets undrende og mer voksne natur enn den som ble båret frem på førstealbumet Henda i været (anmeldt her). Det er en helt feilfri ballade som treffer rett i hjertet og som på alle måter strutter av jul og julestemning. Det er ikke SÅ mye mer å si enn at det er nok en sang fra No. 4 som er umulig å beskytte seg mot. Blir du ikke rørt av slikt er du laget av is.

Nå gleder jeg meg litt ekstra til den utsolgte konserten på Sentrum Scene i kveld. Den er bare noen timer unna.

Les også: No. 4s favorittjulelåter