2019 var ikke rukket å bli særlig gammelt før den første virkelig sterke plateutgivelsen var et faktum. The Delines’ etterlengtede oppfølger til 2014-debuten Colfax ble sluppet 11. januar, inneholdende ti fantastiske «story songs» samlet under tittelen The Imperial, hjemmehørende i avdelingen for deilig innbydende countrysoul. På mandag besøker portlandbandet Krøsset i Oslo for å fremføre sanger fra begge plater, og DU kan vinne en billett.

Willy Vlautin, som også leder bandet Richmond Fontaine og er en strålende forfatter av bøker som The Motel Life og Northline, er kjent for sine låter fulle av skarpskårne fortellinger fra livets skyggesider. Paret i tittelkuttet fra The Delines’ nye album er symptomatisk for universet hans. Her får vi et gløtt inn i livene til to tidligere kjærester som møtes for en siste drink på det shabby leilighetskomplekset The Imperial, nå som han har sluppet ut fra fengsel etter ti år som følge av et ran som gikk åt skogen og ødela forholdet deres.

Amy Boone som synger Vlautins nydelige sanger havnet i en bilulykke som mer eller mindre kvestet bena hennes i 2016. Det har angivelig tatt henne ni operasjoner og flere hudtransplantasjoner å komme tilbake, men det var aldri snakk om å erstatte henne for å spille inn disse sangene tidligere. Vlautin ventet, og resultatet kunne neppe vært bedre. The Imperial er foreløpig ikke toppet av veldig mange plater i 2019, om noen, og vil garantert stå igjen som en av årets aller beste. Amy Boones stemme er definitivt blant årsakene til at det låter så bra som det gjør.

Nå kan to heldiggriser vinne hver sin billett til konserten på Krøsset førstkommende mandag. For å bli med i trekningen vil jeg ha korrekt svar på følgende spørsmål:

Hvilken amerikansk by er The Delines fra?

Send svar på mail til [email protected] og skriv The Delines i emnefeltet. Vinnerne får beskjed i morgen, søndag.

Mens du tenker så det knaker på hvor The Delines kommer fra anbefaler jeg at du hører deg opp på The Imperial.

Sjekk også: Årets beste låt so far