“Viva Love”, et aldeles glimrende ABC-comeback

Skal vi dømme ut ifra singlen “Viva Love” blir The Lexicon Of Love II en fest av en plate. 34 år etter ABCs skjellsettende debutalbum med smektende klassikere som “The Look Of Love”, “Poison Arrow” og “Tears Are Not Enough” har Martin Fry satt seg fore å lage en reell oppfølger. ABC klarte aldri å komme i nærheten av den kraften de viste på den originale The Lexicon Of Love med Trevor Horns gigantiske produksjon og Anne Dudleys enestående strykerarrangementer. Album som Beauty Stab og Alphabet City var bare ikke i nærheten. I lys av det så jeg i utgangspunktet ikke spesielt lyst på nyheten om en LOL II, men det gjør jeg nå.

Få med deg spillelisten med de beste låtene fra 1982 her

Jeg har spilt “Viva Love” på noe som kan minne om repeat i en ukes tid (det viste seg bare å være ni ganger da jeg sjekket pluss et par-tre ganger mens jeg skriver dette, men det virket som mye, mye mer), og det er en låt som bare vokser og vokser og som har alle de kvalitetene du kunne forvente av en “offisiell” oppfølger til et av 80-tallets mest stilsikre popalbum. Trever Horn er ikke bak spakene denne gangen. Den jobben er i stedet overlatt til en viss Gary Stevenson som jeg ikke vet hvem er, men så bra som “Viva Love” låter er det ingen tvil om at han vet han driver med. Dessuten er Anne Dudley tilbake med strykerne sine, og selve låta er en blanding av Chic/Nile Rodgers, Bacharach & David og Bryan Ferry.

Videoen er regissert av ingen ringere enn Julien Temple (The Great Rock ‘n’ Roll Swindle, Absolute Beginners) og viser to unge modeller som svermer rundt i Hoxton og på en teaterscene, ispedd strykerorkester i full sving og små glimt av Martin Fry (før og nå), for øvrig med et ras av referanser til det første albumet. Alt ved dette lover godt, og når The Lexicon Of Love II slippes om to uker er jeg klar. Lykke!

Sjekk også: Dexys er tilbake så det suser

Skrevet av
More from Erik

Bli en medistermester du også!

Nei, jeg skal ikke gå Helle i næringen. Hun driver Helles Kitchen,...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.