Er Paddy McAloon vår tids største låtskriver? Slike spørsmål kan diskuteres til du stuper uten at det er mulig å konkludere med noe som helst, men for meg er det på sitt vis relevant. Prefab Sprout-sjefen er i selskap med noen ytterst få andre – da snakker vi Springsteen-nivå – men han er nok den med minst grad av stratosfærisk berømmelse som treffer meg aller sterkest med sangene sine. Jeg bryr meg ikke så mye om du belønnes med Nobelpriser for komposisjonene dine, men når du skriver sanger som «When Love Breaks Down», «Cars And Girls» og «Music Is A Princess» trumfer du det meste.

Paddy McAloon har skrevet mange flere sanger som er like sterke som disse, og jeg har samlet 60 av dem i en spilleliste jeg aldri blir ferdig med. Totalt har Prefab Sprout utgitt ni plater, fra 1984-debuten Swoon til den foreløpig siste, 2013-utgivelsen Crimson/Red, og hvem vet om vi får så mye ny musikk fra den kanten heller. Paddy som i bunn og grunn er Prefab Sprout sliter nemlig med både synsforstyrrelser og tinnitus. Særlig det siste er upraktisk når du sysler med musikk, men det er ikke verre med ham heller enn at han skrev en helt ny – strålende velkomponert – låt med tittelen «America» etter at Donald Trump ble innsatt som president. Hør den her:

Det største håpet om nye Prefab Sprout-utgivelser ligger nok likevel i at Paddy skal åpne arkivene sine der han har et ukjent antall mer eller mindre fiks ferdige plater og sannsynligvis veldig mye fint liggende. Inntil så måtte skje er det bare å nyte det eksisterende materialet. De 60 sangene jeg har samlet i denne spillelisten er simpelthen noen av de fineste, mest velskrevne sangene om menneskelig sameksistens og kjærlighet som finnes, sanger som vil stå til Dovre faller.