Jeg er av den oppfatning at livet blir bedre av at man stopper og lukter på blomstene i veikanten iblant. Ikke at jeg renner ned blomsterforretningene i byen eller har spesielt grønne fingre, men blomster er vakre, og som metafor for å ta det litt med ro av og til og ikke ALLTID stresse fra sted til sted fungerer de utmerket.

Men neigu er ikke blomster også besunget så det holder i populærmusikkens historie. Her for noen morgener siden hørte jeg på Tom Waits-albumet Alice da nydelige «Flowers Grave» dukket opp i høyttalerne, og det slo meg at den nok var i godt selskap. Én sang ble raskt til 100, som ble til 200, som ble til 300… og vi teller fortsatt. Er det noen som har forslag til å fylle på lista så er det mer enn velkomment. Nå er den så lang uansett at det bare er å kjøre på.

Og hvem har vel ikke sunget om blomster? Her finner vi sanger med David Sylvian, Prefab Sprout, Øystein Sunde, Sade, Radiohead, Talking Heads, Calexico, Minnie Ripperton, R.E.M., The Jam, Stein Ove Berg, Bat For Lashes, Los Lobos, The Doors, Poison, Odd Børretzen, Rydin, Naked Eyes, Tom Petty, Frank Sinatra, Nirvana, The Cure, Van Morrison, Nora Brockstedt, Doris Day, Bring Me The Horizon, The Yardbirds, Public Image Ltd., Joni Mitchell, Tindersticks, Lenny Kravitz, Willie Nelson og veldig mange flere. Følgelig er også variasjonen betydelig på denne spillelisten, men det er jo kontraster som gjør livet ekstra interessant. I tillegg til å stoppe og lukte på blomstene i veikanten, altså.

God fornøyelse, og igjen; er det låter du savner, si for all del fra.

Sjekk også: Vi minnes Aretha Franklin med 25 av hennes beste innspillinger