En mørk og fuktig søndag i begynnelsen av januar, bragte countrybandet The Northern Belle litt kjærkommen varme inn i Oslo Konserthus da de innviet det splitter nye studioet i den lille salen med et strålende sett som nå er blitt bandets første livealbum. Foran et lite, spesielt invitert publikum fremførte sanger og låtskriver Stine Andreassen og resten av bandet 15 sanger, godt hjulpet av et knippe gjester fra øverste hylle blant den kvinnelige delen av hovedstadens yngre countrymiljø.

Fredag slippes ni av låtene fra innspillingen med den enkle tittelen Live At Oslo Konserthus, og skulle du ha sett, det er jo jeg som har tatt coverbildet! Riktignok er det «bare» en digital utgivelse, men likevel. Det er stas å ha bildet sitt på en så bra plate som dette uansett.

Slik ser mitt første platecover ut. Er litt stolt, altså.

Et mulig høydepunkt under innspillingen var en a capella-versjon av tradlåta “Didn’t Leave Nobody But The Baby”, gjort etter modell av Emmylou Harris, Gillian Welch og Alison Krauss som synger den i filmen O Brother, Where Art Thou! Årsaken til at det var så fint skyldtes tidenes kremlag som kom og sang sammen med Stine: I tillegg til henne og de andre to jentene i The Northern Belle, Johanne Flottorp og Marie Tveiten, stilte Marte Vaaje Herwell fra Ruby Red & The Moonshine Brothers, Malin Pettersen fra Lucky Lips, Mari Sandvær Kreken fra Darling West, Live Miranda Solberg fra Silver Lining (der både Stine og The Northern Belle-strengesjef Bjørnar Ekse Brandseth også er med) og Janne Hea.

Her kan du se og høre det nydelige resultatet, og jeg tror helt sikkert Harris, Welch og Krauss ville vært dypt imponert over resultatet. Er ikke dette englekoret sitt, så vet ikke jeg.

Men ikke nok med at vi kjører en aldri så liten videopremiere på denne. Vi har ytterligere tre godbiter fra innspillingen. Her kan du se og høre flotte versjoner av «While The Morning Breaks» (også denne med «englekoret» nevnt over), «Every Day, Every Night» og The Northern Belles tolkning av Rilo Kileys «Silver Lining» som altså har gitt navn til Stines andre band.

De to første av disse sangene er opprinnelig hentet fra The Northern Belles selvtitulerte debutalbum som kom i 2015. I kveld skal bandet ha en aldri så liten releasekonsert for Live At Oslo Konserthus på, av alle steder, gode gamle Last Train i Oslo, og Stine lover en konsert med flere nye låter som blir å finne på det nye studioalbumet som forhåpentligvis blir ferdig i løpet av året. Sjekk Facebook-arrangementet her, kjøp billett og bli med på festen i kveld. Håper vi ses!

Se også: Nydelige sanger fra skogen – bli kjent med Kenneth Norum