Ikke bare spiller den unge countrytradisjonalisten Joshua Hedley på Mono i kveld – en konsert jeg har sett frem til i lang tid – han er også ute med en splitter ny single i dag. Vel, nesten. «Broken Man»/«Singin’ A New Song» ble utgitt på sjutommer på Record Store Day i april, men i dag er de to kremlåtene endelig tilgjengelige digitalt. Jeg hadde ikke hørt de to låtene før, og jeg kan trygt si de øker forventningene til kveldens konsert.

Hedleys debutalbum Mr. Jukebox ble utgitt på Jack Whites supertrendy Third Man Records tidligere i år og er en enestående samling sterke sanger i klassisk honky tonk-landskap. Den avsluttes til alt overmål av en nydelig versjon av «When You Wish Upon A Star», som av de fleste assosieres med Timmy Gresshoppe. Eller Cliff Edwards, da. Resten er pur honky tonk-tristesse av beste merke, og «When You Wish …» har også fått en liten country-makeover. At Jørund Vålandsmyr, primus motor i det norske countrybandet Country Heroes, kjenner sin besøkelsestid og skal se Hedley i kveld kom ikke som noen overraskelse på meg, for å si det sånn. At selveste Malin Pettersen er hyret inn som oppvarmingsartist, gir også mening. Særlig som frontfigur i Lucky Lips har hun vist at hun behersker den mer tradisjonelle delen av countrysjangeren på en utmerket måte.

Joshua Hedley stiller med fullt band i kveld på denne første konserten på en liten europaturné som forflytter seg fra Oslo og videre til Amsterdam, London, Glasgow og flere andre britiske byer. Nå har jeg riktignok ikke sett mannen live før, men tar jeg ikke mye feil, blir dette en stor konsertopplevelse, og det på bittelille superintime Mono i Oslo sentrum. De som stiller i kveld, vil neppppppe angre, og husk å være tidlig ute så du får se Malin også. Hun er ikke akkurat noen tøyseartist, hun heller!

Billetter kan kjøpes her

Som oppvarming til kveldens konsert anbefaler jeg selvsagt Mr. Jukebox i sin helhet, men spillelisten under her – Jævla bra countrymusikk – kuratert av yours truly gir deg det lille ekstra. Her er totalt nesten 400 essensielle countrylåter, og jeg måtte jo utvide den i dag med «Broken Man» som du finner helt i bånn av lista.

Sjekk også: Den fantastiske nye singlen til The Northern Belle