Jeg er inne i siste dag av hjemmekarantenen og både gleder og gruer meg til å komme ut i morgen. Jeg gleder meg fordi det skal bli deilig å bevege seg, få litt frisk luft, høre byens lyder og se andre mennesker. Jeg gruer meg fordi jeg frykter fraværet av både byens lyder og andre mennesker. Å se mitt kjære Oslo som en tilnærmet spøkelsesby er hva jeg forestiller meg, muligens fordi jeg har sett litt vel mange apokalyptiske filmer, men også fordi jeg tror det er høyst reelt.

Men her i hjemmekarantenen – eller boblen, om du vil – går livet sin etter hvert vante gang. Arbeidsmengden er dessverre adskillig mindre enn normalt, men fritid eller hva vi nå skal kalle det, har vi desto mer av. Det blir mye god mat, filmer og TV-serier, og selvsagt musikk. Derfor denne andre «karantenespillelisten» med nye 100 sanger jeg mener alle bør høre. I likhet med den forrige som du finner her, er heller ikke denne noe forsøk på å lage en definitiv liste over noe som helst, det er bare snakk om 100 flotte låter i forskjellige sjangere. Noe for alle, forhåpentligvis, og er du litt musikalsk eventyrlysten vil jeg tro det meste her vil falle i smak.

Igjen er det snakk om en god blanding av kjent og mindre kjent, og fra sistnevnte kategori håper jeg noen av dere som hører på lista vil få ørene opp for sanger som The Sounds «Counting The Days» (tygg litt på akkurat den tittelen), Nanci Griffiths «Drive-In Movies And Dashboard Lights», Benedicte Brændens «Prairie Storm», Wu-Tang Clans «Can It All Be So Simple» og X-Ray Spex’ «I Can’t Do Anything». Hvis ikke er det 95 låter til å høre, så noe treffer uansett.

God fornøyelse, og ta fortsatt vare på hverandre!