Jeg tillater meg innledningsvis å stjele den meget entusiastiske Facebook-oppdateringen til Prince-kjenner og forfatter Petter Aagard:

«Dette er selveste «The missing link» i Prince-kolleksjonen. Den er originalt skrevet til hans eks-forlovede Susannah Melvoin, og til bandet The Family, men Sinéad O’Connor gjorde den til tidenes største (!) Prince-hit i 1990. Låta (med han selv på vokal) er spilt inn mens Princes kreativitet peaket sommeren 1984, i Princes hjemmestudio i Minneapolis. Erik Leeds er på sjelfull og jazzy saksofon. ?

Dette er så stort! Den ble gitt ut kl 17.00 i dag! 

Det sjuke er at hvelvet til Prince inneholder flere tusen låter. Dette er bare begynnelsen! 

Yes! Jeg slutter meg umiddelbart til Petters entusiasme, særlig nå som jeg har hørt hvor bra dette låter. Prince’ originalversjon av «Nothing Compares 2 U» har en annen type intensitet enn Sinéad O’Connors mer nakne, hudløse tolkning. Denne er tung som bly, samtidig som den avgjort er gjenkjennelig. Prince’ original er altså spilt inn i 1984, og den har det samme lydbildet som preget hele Purple Rain-albumet – og filmen. Som om ikke Purple Rain er en perfekt plate i seg selv, tenk hvor bra den hadde vært om «Nothing Compares 2 U» også var med der. En syk tanke, men der har du den. Eric Leeds’ saksofonsolo er for øvrig av det slaget som tilhører evigheten, der en voldsom og pasjonert innsats perfekt matcher Prince’ intense vokal og arrangementet for øvrig.

Den ledsagende videoen er fra det samme studioet der sangen ble spilt inn og viser tidligere uutgitte klipp av Prince & The Revolution under øving sommeren 1984. I tillegg til å være tilgjengelig på normale digitale plattformer blir «Nothing Compares 2 U» utgitt på vinylsingle i to forskjellige utgaver, en picturedisk og en på vanlig svart vinyl.

Sjekk også: Luke Elliots fantastiske nye single