Noen sanger er mer umiddelbart sprudlende og livsglade enn andre, og den nye Passenger-singlen «Anywhere» er så rett i fleisen happy som du får det. Mange kjenner nok hiten «Let Her Go» fra noen år tilbake, men den er i grunnen ikke rare sammenligningsgrunnlaget all den tid «Anywhere» er dens rake motsetning i tempo, lynne og instrumentering.

Passenger er aliaset til den tidligere gatesangeren Mike Rosenberg, som har jobbet seg opp fra liten klubb til stor klubb til liten konsertsal til stor konsertsal til festivalscene. Han er en underholder av rang slik vi for eksempel så ham under Piknik i Parken-festivalen i fjor, men han er like mye en drivende dyktig låtskriver. Har du ikke gode nok låter når du rett og slett ikke gjennom i enmannsformatet Rosenberg har lagt seg på som liveartist, alene med gitaren.

I studio er det dog annerledes. Der benytter han seg av andre musikere, og på den nye singlen er det fullt øs med blåsere og karibisk stemning. Teksten er like livsglad som musikken, og hele låta flytter ordentlig på seg. Her fikk jeg på plass et ordentlig smil nå! Det nye albumet Young As The Morning Old As The Sea er i salg 23. september.

Les også: Historisk konsertbegivenhet med Jimmy Webb

Se videoen til «Anywhere» her:

https://www.youtube.com/watch?v=g4DDszn-aiI