Så er vi her igjen. Det er 14. februar og valentinedagen, og alle hjerter gleder seg – eller? Om du ikke er så heldig å ha en ved din side som du elsker og som elsker deg, er dette likevel en dag for å være litt svermerisk og drømmende. Derfor synes jeg det er på sin plass å publisere en spilleliste med utelukkende positive kjærlighetssanger.

Jeg var nedteller på Stjernepose i forrige uke, det fantastiske programmet på NRK P13 som ledes av Totto Mjelde og Kjartan Ericsson, og her kåret jeg de fem beste av disse sangene. Listen, som åpenbart er høyst diskutabel, ble etter mye om og men slik:

  1. Prefab Sprout – «The Mystery Of Love»
  2. The Rubinoos – «I Wanna Be Your Boyfriend»
  3. Neil Young – «Harvest Moon»
  4. Pretenders – «Don’t Get Me Wrong»
  5. The Cure – «Lovesong»

I dag ville listen antageligvis sett akkurat litt annerledes ut, men sikkert er i det minste at alle sangene ville vært hentet fra denne spillelisten med 105 titler. I tillegg til de fem nevnte sangene, finner du her også tidløse kjærlighetshyllester som «My Baby Just Cares For Me» med Nina Simone, «Ain’t No Mountain High Enough» med Marvin Gaye og Tammi Terrell, «Thunder Road» med Bruce Springsteen, «Alabama Rain» med Jim Croce, «Since I Met You Baby» med Ivory Joe Hunter, «Never Gonna Give You Up» med Rick Astley, «Goodnight, My Love» med Jesse Belvin og selvsagt «Positiv kjærlighetssang» med Jokke med Tourettes.

Alt som da gjenstår å si, utover å oppfordre til å hygge deg med spillelisten, er dette: Happy Valentine!