Jeg har et hjertesukk i dag, men det er et positivt hjertesukk: Det finnes så mye bra musikk at jeg ikke aner hvordan jeg skal få hørt alt jeg liker tilstrekkelig mange ganger. Det lar seg simpelthen ikke gjøre. Derfor må jeg – som alle – inngå kompromisset som ligger i å prioritere hva jeg skal spille, men det er heller ikke enkelt. Veldig ofte er det rene tilfeldigheter som styrer valgene, at jeg hører noe og får assosiasjoner til noe annet, at jeg leser en bok eller et magasin som får meg til å tenke på en sang eller en artist; med andre ord kan hva som helst skje når det gjelder hva jeg til enhver tid hører på.

Da jeg spiste frokost i sted duret og gikk en spilleliste jeg har samlet med masse fet musikk på random. Den ene perlen etter den andre trillet ut, og jeg fikk simpelthen lyst til å lage en ny spilleliste. Som sagt så gjort, og den rommer nå 100 låter som viser hvor mangfoldig og deilig og magisk og rørende og stemningsskapende og fantastisk og gåtefull og vidunderlig musikk kan være. Og mye mer. Jeg har ikke tatt nevneverdig hensyn til sjangere eller hvilke artister som «bør» eller «ikke bør» være på en slik liste. Den er altså ikke definitivt noe som helst, men en forholdsvis tilfeldig sammenrasket samling sanger jeg kom på i farta. Alle er fantastiske, mer trenger jeg ikke si om den saken.

God søndag og god fornøyelse!