Når store artister dør er det ikke uvanlig at de hylles fra scenen av kolleger. I går snakket eksempelvis Bruce Springsteen varmt om Tom Petty da han hadde sin første forestilling av Broadway-showet sitt. Marty Stuart med band besøkte Jools Holland i England og la inn en snutt fra «Runnin’ Down A Dream» etter å ha spilt seg gjennom sin egen «Time Don’t Wait». De er neppe de eneste som har hedret den avdøde rockstjernen de siste par dagene, og flere vil garantert komme.

Jeg snublet over Gov’t Mule som gjorde en spontan versjon av «Breakdown» fra Pettys debutalbum under en konsert i Houston samme kveld som han døde. Warren Haynes og bandet jobber seg gjennom en lang og groovy tolkning av det som er min evige Petty-favoritt. Det gitarspillet, sier jeg bare. Haynes spiller helt nydelig, og bandet er latterlig stødig. Denne må de gjerne spille inn og gi ut på plate.

Så du forresten denne videoen med Munroe Knutsen som gjør sin intenst nakne og vakre versjon av «Insider»? Den er til de grader verdt å bruke noen minutter på. Det er ren, uforfalsket gåsehud fra start til mål.

At Tom Petty vil bli savnet er det liten tvil om, og gjenhør med mange av de fineste sangene hans de siste dagene har vært velkomne, selv om anledningen er trist. Her er en spilleliste med kremen av produksjonen hans.