For to dager siden kom «Nothing Left To Lose», det første nye livstegnet fra Everything But The Girl på nesten 24 år. Da Tracey Thorn og Ben Watt valgte å si stopp etter albumet Temperamental i 1999 gjenopptok Tracey sin aborterte solokarriere, i tillegg til å etablere seg som skribent og forfatter, mens Ben satset på DJ-jobbing og sitt lille plateselskap Buzzin’ Fly Records, før også han blåste nytt liv i solokarrieren.

I et intervju med NME forteller duoen, som også er et par privat, at de ikke hadde noen konkrete planer om å lage et album da de bestemte seg for å jobbe sammen igjen, at de gikk i studio for «å se hva som ville skje». Før de visste ordet av det innså de at jobbkjemien var intakt og vel så det, og resultatet får vi høre i form av det tiende Everything But The Girl-albumet Fuse som slippes 21. april. I tillegg til «Nothing Left To Lose» får vi ytterligere ni nye låter. Selv om den første singlen er elektronisk og fint følger opp de to siste platene de ga ut i siste halvdel av 90-tallet, insisterer Tracey på at Fuse er mer enn som så, at det er en god blanding av akustiske og elektroniske ting. Det er godt nytt for alle oss som setter pris på duoens evige mangfold og uforutsigbarhet. Deres modus operandi var i sin tid å mer eller mindre servere noe ganske nytt for hver plate, så det skal bli spennende å høre hva Fuse har å by på.

Her kan du lese anmeldelsen min av «Nothing Left To Lose».

Ventetiden kan vi bruke til å spille de gamle platene deres, og jeg har laget en seriøst god og temmelig definitiv spilleliste med deres fineste stunder frem til og med den nye singlen. Her er 125 sanger totalt, og da får du i tillegg til EBTGs beste sanger også en rekke sololåter og gjestespill fra de siste 40 årene eller deromkring. Den ene klassikeren som glimrer med sitt fravær er Massive Attacks fantastiske versjon av Smokey Robinson-klassikeren «The Hunter Gets Captured By The Game» fra soundtracket til Batman Forever der Tracey er gjestevokalist, men den er ikke tilgjengelig i strømmetjenestene. Jeg gir selvsagt ikke opp håpet om at den skal dukke opp en dag, og sjekker med ujevne mellomrom. Likevel vil jeg si at det er lov å være fornøyd med disse 125. God fornøyelse!