Gjennom hele adventstiden har jeg delt favorittjulesangene til en rekke norske artister som i årene 2015-2017 stilte opp for leserne av denne bloggen. Det har vært en glede å resirkulere disse fine bidragene fra kremfolk som Signe Marie Rustad, Kenneth Norum, Bjørn Eidsvåg, Malin Pettersen, Sivert Høyem og andre, men nå er det min tur. Det vil si, listen jeg presenterer her er ikke mine absolutte favorittjulesanger gjennom alle tider, men en kombinasjon av noen virkelig slitesterke gjengangere og de beste nye innspillingene fra 2020. Det har vært mye bra, og blant høydepunktene er musikk fra Lady A (aldeles nydelige «Christmas Through Your Eyes»), The Northern Belle (gladlåta «(Dim Down) The Christmas Lights»), Ine Hoem («Å, signe natt» gjendiktet av hennes far Edvard Hoem), Snoop Dogg (småfrekke «Doggy Dogg Christmas»), Phoebe Bridgers (en skjellsettende versjon av Merle Haggard-klassikeren «If We Make It Through The December») og Lars Martin Myhre («Det er jul» som han har spilt inn for Frelsesarmeen).

Nevnes må også Thom Hell og Andreas Ulvo som for andre år på rad har sluppet julealbum av det mer nedpå og stemningsfulle slaget. I fjor slapp de det nydelige albumet Julesanger med norske klassikere, i år er turen kommet til engelskspråklige sanger på Christmas Songs, representert med en a capella-versjon av «White Christmas» på denne spillelisten. Duoen skal også ha honnør for albumtitler som er tydelige på innholdet.

Jeg har også tatt med de fem favorittjulesangene mine som ikke spilles i hjel under adventstiden som jeg presenterte da jeg var nedteller hos Totto og Kjartan i Stjernepose på NRK P13 i forrige uke, i den rekkefølgen de ble presentert:

5. The Margarets – «Christmas In A Northern Town»
4. Davitt Sigerson – «It’s A Big Country»
3. Jim Croce – «It Doesn’t Have To Be That Way»
2. Smith & Burrows – «When The Thames Froze»
1. Nitty Gritty Dirt Band – «Colorado Christmas»

For øvrig finnes mye velkjent her, men forhåpentligvis også en del perler du ikke har hørt før. Uten mer om og men, her er årets store julespilleliste, med 100 glansnumre for hele (?) familien. Riktig god jul, alle sammen!