Namedropping i popmusikken – fra Darth Vader til Brian Wilson

Popmusikken er fylt av sanger som handler om noen. Det være seg fiktive eller faktiske personer, dyr eller tegneseriefigurer, her har jeg samlet 100 strålende fine sanger med svært forskjellige artister og uttrykk, om Paul McCartney, Neil Armstrong, John Wayne Gacy Jr., Johnny Marr, Billy The Kid, Alain Delon og flere, om Pancho og Lefty og Casey Jones og Polk Salad Annie og Berit og Pepote Rouge, om Beatles og Stones, om Mikke Mus og China Blue, og en haug andre figurer.

Les også: Er “Thunder Road” verdens beste låt?

Siden Spotify og Tidal ikke har nøyaktig likt innhold får du Shona Laings fantastiske “(Glad I’m Not) A Kennedy” kun på Spotify-lista, og jeg har lagt inn Arthur Alexanders klassiske “Sally Sue Brown” som trøst for Tidal-brukerne. Det er ingen dårlig erstatning.

Utover det er det bare å glede seg over herlig musikk fra Ben Howard, The Who, Marc Almond, Warren Zevon, Ralph Myerz And The Jack Herren Band, Highasakite, The Association og 93 andre artister. God fornøyelse!

Skrevet av
More from Erik

Hjelp, jeg er blitt Kindle-bruker!

Jeg hadde aldri trodd det skulle skje, men takket være et visst...
Les mer

1 Kommentar

  • Hei.
    Jeg er ikke i stand til å finne spillelisten som heter “Namedropping” på Tidal. De andre listene ligger der, pent i rekkefølge, men ikke denne.

    Noen tips til løsning?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.