Siden det tar veldig mye tid og ressurser å lage en skikkelig musikalsk adventskalender har jeg bestemt meg for å poste noen av de fineste bidragene fra årene 2015-2017 da en rekke flotte norske artister skrev om sine favorittjulesanger for leserne av Mitt liv som Erik. Og hvem vet? Kanskje blir det helt nye bidrag til neste år? Den som lever får se.

I luke nummer 17 i min resirkulerte adventskalender finner vi Louien, eller som hun heter i det virkelige liv, Live Miranda Solberg. Louien, som også er medlem av americanakvartetten Silver Lining, debuterte med det aldeles utsøkt vakre albumet None Of My Words i 2019, og har du ennå ikke hørt det, MÅ du gjøre noe med det. Det var i 2017 hun valgte sine favorittjulesanger her på bloggen, og nå er det på tide å se tilbake på den utsøkte spilleliste hun leverte. Først skal hun fortelle litt om sangene, så ordet er ditt, Live!

Mariah Carey – «All I Want For Christmas Is You»

Altså, ingen jul uten! Jeg elsker overdreven vokalbruk (skulle ønske jeg kunne synge som Mariah Carey) og syns den her er akkurat passe altfor mye. Det er julebjeller, kor, blåsere, og ikke minst en tåpelig, sukkersøt tekst som gjør meg glad! Versjonen til hun lille jenta i Love Actually er ikke akkurat å forakte, den heller.

Nils Bech – «O helga natt»

Åh, så sinnssykt vakkert. Herregud som jeg grein de ti første gangene jeg så/hørte Nils Bech og Oslo Strings spille denne her i Skam. Har hørt på den jevnlig siden, så den er på en måte en helårs julelåt.

Wham! – «Last Christmas»

Dette er en perfekt poplåt! Jeg blir aldri lei av den. Gjør meg ingenting at den spilles på repeat overalt i hele desember.

Bob Dylan – «Here Comes Santa Claus»

Denne får meg alltid til å le. Bandet er helt nydelig, silkemykt retro, og Bob høres ut som The Grinch Who Stole Christmas. Som om Frank Sinatra har glemt å ta botox i stemmebåndene. Rett og slett perfekt.

Hanson – «Merry Christmas, Baby»

Denne versjonen av låta er en perfekt oppsummering av min ultimate ungdomsforelskelse: Hanson. Så gode minner, så dansbart, så skamløs, og jeg kan den fortsatt utenat. Det finnes en haug andre fete versjoner av låta også – Otis Redding slår jo egentlig Hanson når som helst, og Elvis har en skikkelig grisete blues-versjon. For å nevne noen.

Brenda Lee – «Rockin’ Around The Christmas Tree»

Den første skiva jeg fikk var The Best Of Brenda Lee. Morfar er nesegrus fan av henne, og oversatte alle tekstene for meg. Jeg synger fortsatt ofte på sangene hennes i dusjen, så denne er obligatorisk!

Joni Mitchell – «River»

Denne har jeg et intenst kjærlighetsforhold til, den er genialt vakker. Men det tok meg ganske lang tid å skjønne at det er en julelåt. Er det en julelåt? Føler mest at det er flaks at Joni har skrevet en sang som kan knyttes opp mot jula, så man kan spille henne da også uten å bli stempla som fanatisk fan.

John & Yoko/The Plastic Ono Band – «Happy Xmas (War Is Over)»

Happy Hippie Christmas! Jeg syns det er viktig å beholde noe av naiviteten i livet, og jula er jo høytid for sånt! Hvis en julespilleliste skal ha et siste spor, så må det bli denne. Helt perfekt å spille den idet klokka slår tolv på nyttårsaften.

Sjekk også: Favorittjulesangene til Sivert Høyem