Smil, det er sommer! – Her er årets sommerspilleliste

Det er sol (?), det er sommer, og det er god musikk som gjelder. Her har jeg snekret sammen en spilleliste med 100 deilige sommerlåter, og er de ikke sommerlåter per definisjon så innehar de kvaliteter som gjør at jeg betrakter dem som det likevel. Er for eksempel Georgia Satellites’ “Another Chance” en sommerlåt? Eller Womack & Womacks “Teardrops”? Kanskje ikke, men begge har noe lett og ledig over seg som gjør at jeg synes de passer inn i sammenhengen her.

Det de færreste vil bestride er derimot tilstedeværelsen av Folk & Røveres “Yess!”, DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince’ “Summertime”, The Beatles’ “Here Comes The Sun” eller The Lovin’ Spoonfuls “Summer In The City”. De er i utmerket selskap med en lang rekke andre perler, gamle som nye, av vidt forskjellige artister som Weezer, Celia Cruz, Aasmund Nordstoga, Ice Cube, Bob Marley & The Wailers, Rick Astley, Working Week, Chicago, Alice Cooper og Bruce Springsteen. Sagt på en annen måte er det en hinsides utsøkt liste, som jeg i all ubeskjedenhet må si meg veldig fornøyd med.

God sommer!

 

Skrevet av
More from Erik

Ekte Beatles-tilstander – endelig tilbake på plate

En av de aller første LP-platene jeg eide var The Beatles At The...
Les mer

2 Kommentarer

  • Tenkte en stund der at du hadde utelatt “Long Hot Summer” med TSC, men se, der var jaggu den også 🙂 Savner dog et bidrag med Prefab Sprout. Paddy’s smooth’e stemme er som skapt for en varm sommerkveld. Tar du utfordringen? (vet hvilken låt jeg ville valgt selv;-)

    Ellers takk for mange gode og nye tips, og God Sommer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.