Siden det tar veldig mye tid og ressurser å lage en skikkelig musikalsk adventskalender har jeg bestemt meg for å poste noen av de fineste bidragene fra årene 2015-2017 da en rekke flotte norske artister skrev om sine favorittjulesanger for leserne av Mitt liv som Erik. Og hvem vet? Kanskje blir det helt nye bidrag til neste år? Den som lever får se.

I luke nummer 16 i min resirkulerte adventskalender finner vi superstar Sivert Høyem, som delte sine favorittjulesanger med leserne av denne bloggen i 2016. Blant valgene hennes er Harry Belafontes «Mary’s Boy Child» som han selv spilte inn en nydelig versjon av året etter. Utover det tror jeg ikke Sivert trenger noen nærmere presentasjon, men jeg kan jo for skams skyld nevne at jeg synes det er skikkelig stas at han har stablet Madrugada på beina igjen. Med det får han ordet, og nederst på siden finner du spillelisten.

Pretenders – «2000 Miles»
En klassiker uansett årstid. Har ikke noe særlig forhold til Pretenders, men kona mi gjorde meg oppmerksom på denne for noen år siden.

Ulf Lundell – «Snart kommer änglarna att landa»
Før alt ble digitalt og mens jeg ennå reiste hjem til familien i Nord-Norge hver jul, brukte jeg måneder og år på å fordype meg i kun ett album av gangen. De platene som ble soundtracket til juleferien husker jeg spesielt godt. Julen 2007 var det en dobbel samling med Ulf Lundell som ble spilt om og om igjen. Fant denne fantastiske julesingelen fra 1981 på denne plata.

Paal Flaata – «The First Noel»
Min kollega Paal Flaatas begavelse er velkjent – han er en sanger av virkelig stort format. At han i tillegg for noen år siden leverte det som, i alle fall etter min mening, må være den definitive versjonen av denne klassikeren er det kanskje ikke alle som vet. Imponerende, særlig med tanke på at han gjør det etter giganter som Frank Sinatra og Bing Crosby. Pur klasse!

Harry Belafonte – «Mary’s Boy Child»
Denne må med. Enda en stor sanger, og en stor menneskevenn og aktivist. Så 90 år gamle Harry Belafonte snakke med Noam Chomsky om ståa i USA etter valget – videoen finnes der ute på nettet et sted – oppløftende og inspirerende i en tid da det virker som om verden driver i feil retning på så mange måter.

Mahalia Jackson – «Silent Night, Holy Night»
Mulig denne er litt utslitt, men dette er en av de tingene jeg har hørt igjen og igjen på radio siden barndommen, og som jeg aldri blir lei av. Tvert imot, dette var sannsynligvis introduksjonen min til Mahalia Jackson, en sanger som har vært en stor inspirasjon for meg. Black, Brown and Beige, samarbeidet med Duke Ellington, er en av mine absolutte favorittinnspillinger.

Johann Sebastian Bach/John Eliot Gardiner – «Christmas Oratorio»
Tar med første og femte sats fra Bachs Juleoratorium. Denne innspillingen med Sir John Eliot Gardiner, English Baroque soloists og stjerner som Anne Sofie von Otter, er den som gjelder for meg. Funker egentlig hele året.

Frank Sinatra – «Have Yourself a Merry Little Christmas»
Umulig å komme utenom. Tror ikke julen med Frank alltid var like hyggelig i virkeligheten, men dette er helt nydelig, som det meste mannen gjorde.

Sjekk også: Benedicte Brændens favorittjulesanger