Siden det tar veldig mye tid og ressurser å lage en skikkelig musikalsk adventskalender har jeg bestemt meg for å poste noen av de fineste bidragene fra årene 2015-2017 da en rekke flotte norske artister skrev om sine favorittjulesanger for leserne av Mitt liv som Erik. Og hvem vet? Kanskje blir det helt nye bidrag til neste år? Den som lever får se.

I luke nummer 15 i min resirkulerte adventskalender finner vi Benedicte Brænden, som til neste år forhåpentligvis og sannsynligvis kommer med sin plate nummer tre. Hun vil avvente utgivelsen til verden er noe mer normal, men antyder at det nok kan komme en ny digital single på nyåret.

Benedictes to foregående plater, Doghouse Rose (2012) og Blood On Your Hands (2017), er barsk americana fra en låtskriver og artist med bøttevis av attitude, og i år har hun sluppet to nye låter, «Can’t Feel My Heart» og «Raging River», som lover meget godt for den nye platen. Vi kan knapt vente på å høre mer.

Det var i 2017 at Benedicte valgte ut og skrev om sine favorittjulesanger for Mitt liv som Eriks lesere, og nå er det på tide med en oppfriskning. Vær så god, ordet er Benedictes!

«Merry Xmas Everybody» – Slade
Blir ikke jul uten denne! Vekker gode minner fra tiden i Bazooka Boppers da vi pleide å avslutte den årlige julekonserten vår med en versjon av denne låta. Julestemningen var upåklagelig med nissekjoler, snøkonfetti og «Merry Xmas Everybody”.

«Merry Christmas (I Don’t Wanna Fight Tonight)» -Ramones
Klassiker fra ungdomstida, elsker Ramones og elsker denne låta!

«Dead By X-Mas» – Hanoi Rocks
Mer julerock fra ungdomstida, digger denne fortsatt!

«Romjulsdrøm» – Alf Prøysen
I adventstida pleier jeg og barna å ha pepperkakeverksted, da hører vi på Alf Prøysens juleviser. Det bringer frem gode minner fra egen barndom som jeg ønsker å bringe videre til mine barn.

«Country Christmas» – Loretta Lynn
Julevasken går unna med Loretta på anlegget!

«Rockin’ Around The Christmas Tree» – Brenda Lee
Denne låta minner meg om juleoppvisninger fra barndommen da jeg gikk på RG (rytmisk gymnastikk). Gode minner! Digger Brenda Lees versjon.

«Hard Candy Christmas» – Dolly Parton
Kommer ikke utenom Dolly!

«Christmas Day» – Kasey Chambers
Fint avbrekk i juleklassikerne med den australske countrydronninga Kasey Chambers.

«Blue Christmas» – Elvis Presley
Elvis gir meg skikkelig julestemning. På lille julaften, når huset er pyntet og vasket, mann og barn og hunder og høner har lagt seg, sitter nattugla (les; meg) alltid oppe et par timer for meg selv med rødvin, sjokolade, fyr i peisen og Elvis’ juleplate på anlegget. Da kan julefreden senke seg!

«Run Rudolph Run» – Chuck Berry
Perfekt romjulsrock for å riste av seg ribbefettet.

Sjekk også: Bjørn Eidsvågs favorittjulesanger