For nøyaktig to uker siden publiserte jeg et innlegg med en Soundcloud-lenke til sørstatsrockerne Blackberry Smokes insanely gode versjon av Tom Pettys «You Got Lucky», spilt inn live og akustisk i Zac Browns studio Southern Ground i Nashville. Bandet har fått meget god hjelp av Amanda Shires på fiolin, og nå er endelig videoopptaket fra innspillingen gjort tilgjengelig. Selve innspillingen kan du få kjøpt fysisk neste fredag på en seksspors EP kalt The Southern Ground Sessions. På platebutikken Big Dipper i Oslo blir det til og med forhåndssalg og signering på torsdag. Blackberry Smoke spiller nemlig på Sentrum Scene samme kveld.

Klikk deg inn på lenken i hovedbildet og se og hør en totalt gåsehudfremkallende versjon av en av Tom Pettys aller fineste sanger. Her er det jeg skrev i forrige innlegg:

Det er ett år og to dager siden Tom Petty døde, kun 66 år gammel, og for et par uker siden ble den glitrende CD-boksen An American Treasure utgitt, der tidligere uutgitte sanger, liveopptak, alternative versjoner og «dype» albumspor ligger spredd i all sin herlighet for å minne oss om hvilken fantastisk artist han var. Som om ikke de fire CD-platene er nok til å holde Pettys ettermæle i live og vel så det, har nå sørstatsrockerne i Blackberry Smoke spilt inn en versjon av «You Got Lucky» som må være noe av det fineste jeg har hørt i mitt liv. Tom Petty er muligens død, men lenge leve Tom Petty!

«You Got Lucky» var single og nøkkelspor på Tom Petty And The Heartbreakers’ femte album, Long After Dark fra 1982. Det er en utspekulert fin kjærlighetssang der en hengiven Petty legger hodet (hjertet?) på blokka og sier det så enkelt som det er mulig: «Girl, if you can do better than me, go, yeah go, but remember, good love is hard to find». Og ikke minst: «You got lucky, babe, when I found you!»

Det er en sånn passe breial beskjed å gi, som kanskje eller kanskje ikke virker, men som avlevert med Pettys cocky Florida-drawl nok kan ha en positiv effekt. Arrangementet er typisk radiovennlig, bredbent og catchy, og «You Got Lucky» er utvilsomt en av Pettys mest umiddelbare låter.

Men så er det Blackberry Smoke-versjonen, da! Atlanta, Georgia-kvintetten har vært i Nashville og spilt inn seks låter akustisk i Zac Browns studio Southern Ground i Nashville. Fem av sangene er hentet fra bandets siste album Find A Light, og den sjette er altså en komplett gåsehudfremkallende versjon av «You Got Lucky». Bandet har invitert med seg Amanda Shires på fiolin, og selv om hennes bidrag ikke er altoverskyggende er det av desidert avgjørende betydning i akkurat dette tilfellet. Det ligger en sårhet og enorm tristesse i måten hun spiller på, og koblet med et meget elegant strengespill, orgel og enkelt komp, blir denne versjonen av «You Got Lucky» som den perfekte countrylåt. På sitt vis blir den også en helt ny låt, selv om den samtidig er helt gjenkjennelig. Den er bare annerledes, og, tør jeg påstå uten fnugg av sjenanse, langt bedre enn originalen. Og originalen er bra; la ingen påstå noe annet.

Blackberry Smoke-utgivelsen som har fått tittelen The Southern Ground Sessions blir sluppet på vinyl 26. oktober, dagen etter at bandet spiller på Sentrum Scene i Oslo. De seks sporene er også lagt på som bonuslåter på en ny CD-utgave av Find A Light. I min totale og betingelsesløse forelskelse i denne «You Got Lucky»-versjonen er mitt store problem at jeg ikke finner tid til å spille de andre låtene. Jeg hører bare «You Got Lucky» igjen og igjen og klarer nesten ikke stoppe, så bra synes jeg den er. Så til Charlie Starr og dere andre i Blackberry Smoke – og selvsagt Amanda Shires – tusen milliarder takk for at dere har spilt inn noe så fint. Jeg tipper at Tom Petty feller en tåre der oppe i Himmelen et sted når han hører dette. 

Sjekk også: Jævla bra countrymusikk