Om countrymusikken bare blir bedre og bedre kan sikkert diskuteres, men at min store work in progress-spilleliste Jævla bra countrymusikk bare blir bedre og bedre er det ingen tvil om. Jevnt og trutt legger jeg til sanger på en spilleliste som inneholder noen av de beste countylåtene i historien og samtidig er ment å favne bredden i sjangeren og i tillegg være brukbart oppdatert på nye ting.

Jævla bra countrymusikk er min desidert mest fulgte spilleliste noen gang, med i skrivende stund 349 følgere på Spotify. Det disse kan glede seg over er musikk fra countrymusikkens vugge med artister som Jimmie Rodgers og The Carter Family via Johnny Cash, George Jones, Emmylou Harris og andre legender, til kontemporære kremnavn som Colter Wall, Dawn Landes og norske artister som The Northern Belle, Country Heroes og Malin Pettersen.

Jeg rundet 400 sanger for en tid tilbake, så dette er ingen spilleliste for pyser. Det kan imidlertid legges til at country – som all annen musikk – er et elastisk begrep. Derfor er ikke alle sangene her fulle av ulende steelgitarer og banjoer, og bredden er stor. For kort å oppsummere er det enorm forskjell på artister som Patsy Cline, David Allan Coe og Jake Owen. Det disse og alle andre som er representert på denne spillelisten dog har felles er at de er jævla bra! God fornøyelse!

Sjekk også: Eriks countryskole i ti leksjoner