Velkommen til norð&natt

IMG 0992 1050x702 - Velkommen til norð&natt
Barsjef Jesper Høst og bartender Louise Eriksson var i strålende humør på åpningsdagen til norð&natt. Foto: Anders Husa

I går åpnet norð&natt på Tøyen, siste tilskudd fra Østkantgutta, den skjeggete trioen bak det sakte voksende norð-imperiet med røtter i en for lengst nedlagt restaurant og et bakeri som går så det suser. Joakim Strand, Tom Arnesen og Øystein Schjølberg er mine tre redningsmenn som åpnet kaffebaren norð hasle kort tid etter at min arbeidsgiver Aller Media flyttet til lokaler elegant plassert midt i det som i en del år fremover vil være en gedigen byggeplass, klint inntil Økernveien. Det er nemlig ingenting annet der om du ikke regner med en overdimensjonert Coop-butikk, spøkelsessenteret Økernsenteret som skal rives i nær fremtid, Hasle Torg med noen få butikker og et bakeri, samt gatekjøkkenet Paprika. norð hasle er et mildt sagt friskt pust i den ødemarken, tro meg!

IMG 0988 1024x684 - Velkommen til norð&natt
Louise Eriksson serverer gode drinker, trust me! Foto: Anders Husa

Min eminente bloggerkollega Anders Husa og jeg svingte innom den nyåpnede kaffebaren/bakeriet/cocktailbaren etter jobb i går. Med beliggenhet rett opp fra T-banestasjonen på Tøyen, var det ingen sak å finne frem, og der ble vi møtt av en entusiastisk gjeng som har pusset opp i hele sommer og jobbet som gærne de siste dagene frem mot åpningen klokken syv i går morges.

norð&natt er et nytt og kult tilskudd til en bydel som ser ut til å være i siget med nylig åpnede Postkontoret, Steffen Kvernelands flotte veggmaleri og Øyafestivalen som tre gode grunner til å henge her. Trioen bak det nye stedet har også fått med seg Jesper Høst på laget, kjent som Norges beste bartender. Jesper har laget cocktailmenyen som består av et utvalg spennende drinker, til en viss grad basert på norske smaker og råvarer, sesongbaserte sådanne. Her kan vi med andre ord forvente utskiftninger etter hvert som månedene går.

IMG 0987 1024x684 - Velkommen til norð&natt
Denne drinken heter Lidelse er lykkens pris. Det går helt fint! Foto: Anders Husa

Aller størst sans har jeg for at Jesper har valgt å kalle en drink Golden Cock. Her er altså hovedingrediensen det som var den billigste ginen på Polet da jeg var tenåring og utforsket alkoholholdige drikker jeg strengt tatt ikke hadde lov til å konsumere, og i og med at den var billigst var det den jeg kjøpte. Nå er nok Jespers cocktail med den røffe ginen hakket mer sofistikert enn min primitive GT fra mer enn 30 år tilbake, men likevel… kult!

Anders og jeg fikk smake to deilige cocktails. Tadvin er lett, forsiktig syrlig og veldig elegant i smakene, med Braastad VS, Campari, sitron, bringebærsirup og eggehvite, med et dryss av revede kaffebønner på toppen. Drinken med statementnavnet Lidelsen er lykkens pris er en tumbler fylt med isbiter og inneholdende Vikingfjord vodka, Créme de Cacao, Fernet Branca og Cold Joet (?), og er veldig god!

IMG 0999 1024x684 - Velkommen til norð&natt
Skål og gratulerer! Foto: Anders Husa

Det var topp stemning her også. Ifølge eiertrioen, Jesper Høst og de andre som jobber på norð&natt (inkludert barista og tidligere norgesmester Carolin Nivin Azar, en av mine favorittjenter fra Kaffebrenneriet i NAF-huset) hadde det gått i et konstant kjør siden de åpnet ni-ti timer før Anders og jeg var der, men humøret var det ingenting å si på av den grunn. Det hadde gått over all forventning på åpningsdagen som slett ikke var forbi da vi takket for oss, og min spådom er at dette stedet kommer til å bli en stor suksess. I november åpner også norð&natt restaurant i flukt med resten av lokalet. Vi fikk en kikk inn, og det kan nok ganske sikkert bli tøft.

Gratulerer, sier jeg. Dette blir fett!

Les Anders Husas innlegg om norð&natt på hans egen blogg.

IMG 1006 1024x684 - Velkommen til norð&natt
Blid blogger og blid norð&natt-eier. Si hei til Joakim Strand. Foto: Anders Husa
IMG 1005 1024x684 - Velkommen til norð&natt
norð&natt-eier Tom Arnesen har neppe tall på hvor mange kaffekopper han har laget. Foto: Anders Husa
IMG 0977 1024x684 - Velkommen til norð&natt
Øystein Schjølberg er bitte litte grann fornøyd etter gårsdagens vellykkede åpning. Foto: Anders Husa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.