Mine gode venner og kolleger på Bortebest, også kjent Norges beste reiseblogg, har fått et nytt medlem. Caroline Korsvoll er siste tilskudd til stammen, en sprudlende morsom jente jeg har reist med mange ganger, og som nå debuterer som gjesteblogger med en serie reisebrev fra Sverige. I den anledning ble jeg – i egenskap av å være en slags hus-DJ for Bortebest – spurt om jeg kunne lage en spilleliste med svensk musikk for å ønske Caroline velkommen.

Slike henvendelser sier jeg ikke nei til, og det har ført til en spilleliste med 60 svenske popperler i en rekke sjangere. De fleste har svensk tekst, men som Nordens fremste leverandør av internajonale hitsingler var det ikke mulig å utelate engelskspråklige låter med blant annet ABBA (min aller første musikalske kjærlighet faktisk, så takk til Sverige), The Hives, The Cardigans, Icona Pop og Robyn. Er du lur nok til å lytte til listen får du også nye og gamle favoritter med Lisa Ekdahl, Evert Taube, Wilmer X, Ulf Lundell, Ebba Grön, Timbuktu, Veronica Maggio, Cornelis Vreeswijk og sønnen Jack Vreeswijk, Gyllene Tider, Den svenska björnstammen og mange andre. Og selvsagt Björn Skifs som har gitt spillelisten dens navn. Njut av dig!