For halvannen måned siden var jeg hos min portugisiske barberer Miguel Leão hos Pels Pels for andre gang, og var så fornøyd at jeg måtte skrive en artikkel om barbereryrket generelt og Miguel spesielt. I dag var jeg tilbake hos Miguel, men han har flyttet midlertidig. Fra Pels Pels’ røffe lokaler i Storgata som de deler med baren Himkok (du kan lese en artikkel fra Himkok på bloggen til Helle) har han lokalisert seg hos den kombinerte kles-, hårprodukt-, barteprodukt-, og sykkelbutikken og barbereren Dapper i Nordre gate på Grünerløkka med tilhørende sykkelverksted rundt hjørnet i Markveien. Det oser hipster av alt sammen, men uten driftige mennesker som folkene bak Dapper og Pels Pels er verden et vesentlig fattigere sted.

For meg er dog det viktigste at jeg har fått en barberer som er drivende dyktig og dessuten er langt billigere enn all verdens faglærte og ufaglærte frisører. Ikke et vondt ord om mine frisører opp gjennom årene, og spesielt ikke om min favoritt Veronica som flyttet hjem til Vadsø og lot meg i stikken, men nå er altså Miguel min mann. Håper virkelig ikke han flytter hjem til Lisboa med det første!

Årsaken til at Miguel har flyttet over til Løkka er at de har for liten plass på Pels Pels. Så mens de lærer opp nye frisører der og håper på bedre plass, passer han sjappa i Nordres gate i noen måneder sammen med kles-, bartevoks- og sykkelekspertisen som befinner seg der fra før. Bra gjeng!

Det er neppe noen større grunn til å utbrodere dagens klipp, annet enn å si at jeg igjen er strålende fornøyd med Miguels innsats. Han er grisedyktig og veldig hyggelig, så det er en fryd å bli klippet/barbert av ham. Og selvsagt har jeg bestilt ny time.