Anders og anda

DSCF4270b - Anders og anda
Anders Husa og Loris Giannitrapani inviterer til søndagsmiddag på Rôtisserie. Foto: Helle Øder Valebrokk

Rôtisserie er et stadig forholdsvis nytt – og svært velkomment – tilskudd til Oslos restaurantverden. Franskmannen Loris Giannitrapani har fylt et tomrom og gitt oss perfekt kylling stekt på spidd i rotisserieovn. Det er slik de gjør det i Frankrike, og det er slik de gjorde det her i Norge også da jeg vokste opp. Loris har bragt moroa tilbake, og du kan lese mer om restauranten i dette gamle blogginnlegget.

Men Loris er en smarting  på mer enn én måte. Han har invitert foreløpig to profilerte matbloggere til å skreddersy en søndagsmeny for på den måten å utvide sin egen og restaurantens horisont, og selvsagt også nå nye kundegrupper. Bloggerne er min gode venn og kollega Anders Husa – vinneren av den syke vinn en lunsj med fashionistaen på hemmelig sted-konkurransen som du kan lese om her – og min egen kjære kone, NM-vinneren Helle Øder Valebrokk. I september er det Anders som har søndagsmiddagene, i oktober blir det Helle. Sjekk ut bloggene deres, Anders Husa og Helles Kitchen.

I går, den andre søndagen i september, stilte Helle og jeg forventningsfulle og sultne opp for å smake Anders’ meny, og vi ble ikke skuffet. Treretteren til Anders er det eneste som står på menyen, og den er fristende nok til at folk ser ut til å være fornøyd med å slippe valgets kval som ellers oppstår. Her kan du se de tre rettene:

Andeegg varmebehandlet på 64 grader, smørstekte kantareller, pastinakkchips, Comté og ristet sort pepper. Foto: Anders Husa

Andeegg varmebehandlet på 64 grader, smørstekte kantareller, pastinakkchips, Comté og ristet sort pepper. Foto: Anders Husa

Rotisserie-and med selleripuré, bakt sjalottløk, fritert grønnkål, rødvinssjy med solbær og lakris fra Johan Bülow. Foto: Anders Husa

Rotisserie-and med selleripuré, bakt sjalottløk, fritert grønnkål, rødvinssjy med solbær og lakris fra Johan Bülow. Foto: Anders Husa

Madeleiner med mandelmousse, tindvedgelé og mjødurt. Foto: Anders Husa

Madeleiner med mandelmousse, tindvedgelé og mjødurt. Foto: Anders Husa

Aller mest imponert var jeg over forretten som var en robust og veldig smakfull rett, men det var strengt tatt ikke noe å utsette hverken på anda til Anders eller madeleinene heller. Her får du rett og slett en veldig god søndagsmiddag, og du blir god og mett. Det er to søndager igjen, og mitt klare råd er at du tar en tur. Menyen koster 425 kroner, og du kan bestille bord her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *