Noen som husker den svenske rockeren Jerry Williams? Han var aktiv fra 1962 og gir fremdeles ut plater i ny og ne, og var utover musikken berømt for sin fantastiske sleik og klassiske rock’n’rollfakter. Ansiktet hans fikk til og med pryde et svensk frimerke i 1991, vel å merke ikke med sleiken helt intakt. Men dette innlegget skal ikke handle om «vår» Jerry, men derimot om den 21 år gamle Jerry Williams fra Portsmouth i England, en ung dame som bør ha en lysende fremtid.

I går ettermiddag kom denne mailen fra min gamle venninne Anette i England:

«Oppdaget Jerry Williams enda? Kom deg over til Spotify. Ikke en jeg jobber med, men snublet over. Og tror du liker.»

Gjett om Anette hadde rett! Det tar ikke en gang fem fattige sekunder før jeg er hekta. Jerrys ferske single «I’m Not In Love With You» går rett på sak uten den minste antydning til en intro og setter seg umiddelbart i ryggmargen. Et tett komp, en myk gitar og Jerry går rett til kjernen av sitt anliggende rettet mot kjæresten hun skal gjøre det slutt med:

I’m not in love with you like I was earlier
We’re in our friends flat playing ring of fire
You lose, I win the game and it seems for once we feel the same
I choose a song and everyone is dancing
But you’re still in your chair and keep on glancing
At your phone, so I would see but
I’m not in love with you, are you with me?
I’m not in love with you, are you with me?

Løpet er tydelig kjørt, men eksen får med seg en fantastisk låt som takk for følget. Gitarspillet er også verdt å nevne. Det er litt Richard Hawley/Duane Eddy-aktig, spesielt i det korte instrumentalpartiet mot slutten. Sangen er nesten dødelig fengende, og det hele er unnagjort på effektive tre minutter og syv sekunder. Slik skal popmusikk gjøres.

Over på Spotify ser jeg at Jerry Williams så langt kun har gitt ut noen singler og EPer, men det aller meste her holder høy nok kvalitet til at jeg trygt kan si at hun er et navn for fremtiden. Hun gjør en fin versjon av The Cures «Boys Don’t Cry» som vitner om god smak, men først og fremst er det hennes egne sanger som imponerer. For øvrig leser jeg på Facebook at hun er påvirket av Slow Club, Jake Bugg, Johnny Cash, Jamie T, David Gray, Coldplay og Vampire Weekend. Ikke at jeg har hørt Slow Club, men med tanke på at resten av de nevnte er kremfolk (ja, Coldplay også), tipper jeg de er verdt å sjekke ut.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra mars

Men nå altså, Jerry Williams. Her kan du høre alle låtene hun foreløpig har utgitt, inkludert en av flere remikser av den flotte «Boy Oh Boy». Videoen til «I’m Not In Love With You» finner du lenger opp i saken.