Sting på vinyl er stas

Sting er en gammel hederskar som har fått altfor mye pepper. Den tidligere Police-bassisten og -frontfiguren har vært soloartist siden 1985 med til dels enorm suksess, og det mange kanskje ikke er oppmerksomme på er hvor variert denne delen av karrieren hans har vært. For ikke å si at den har vært kommersielt vellykket, men også kunstnerisk sådan.

I forbindelse med utgivelsen av åtte av soloplatene til Sting på vinyl – i en boks og enkeltvis – har jeg skrevet en artikkel for Universal Music der jeg går gjennom hver av platene. Sting er som mange vel har fått med seg også aktuell med helt ny musikk. Hans første “regulære” soloplate på hele 13 år, 57th & 9th, kommer i salg 11. november, og de to første låtene som er gjort tilgjengelig låter rett og slett ganske fett. Sjekk ut “I Can’t Stop Thinking About You” og “50000” på Spotify eller Tidal.

Det er jo egentlig for gærent, at en artist med så mye intens musikalitet i seg som Gordon Sumner – alias Sting – skal måtte «forsvares», men slik er det med enkelte artister: De kan være så dyktige de bare vil, men makter ikke fri seg fra flinkisstempel og latterliggjøring fra enkelte ofte altfor toneangivende forståsegpåere. Phil Collins, Eric Clapton, Sting og andre såkalt «voksne» artister må pent finne seg i sitt tilsynelatende imageproblem. Heldigvis lever de nok også svært godt med det, leende på vei til banken og alt det der. De er tross alt blant verdens mest kjente og dyktige musikere.

Slik åpner jeg artikkelen, da jeg virkelig mener at mange kunne tjent på å se både Sting og de øvrige nevnte herrer i et annet lys enn bare å kritikkløst akseptere at de er feterte skrotinger. Det er de jo virkelig ikke. Vil du lese mer finner du artikkelen i sin helhet her.

Skrevet av
More from Erik

Kjærlighetsfilm til musikkens kraft

Dryads – Girls Don’t Cry er en rar liten film. Den handler...
Les mer

1 Kommentar

  • Enig i hvert eneste ord skrevet ovenfor, men du glemte den viktigste artisten av dem alle: Barry Gibb.

    Skrot alt som finnes av antagelser, fordommer eller hva det nå kalles. Skaff deg Barrys nye mesterverk IN THE NOW (utgis offisielt i dag ledsaget av store fanfarer), gå dypt inn i grotten og fordyp deg i materien.

    Du vil garantert få arets (om ikke 2000-tallets) største a-ha og lytteropplevelse. Lykke til, du har en stor åpenbaring foran deg, som vil sette varige spor.

    Favoritter? Alt, men først og fremst de “dype” kuttene GRAND ILLUSION, CROSS TO BEAR, SHADOWS, AMY IN COLOUR, DIAMONDS og END OF THE RAINBOW.
    Og hva med en coverversjon av HOME TRUTH SONG, herr Springsteen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.