Happy Valentine, dere! Eller ikke. Uansett om du har en i livet du er litt ekstra glad i eller ei, har du neppe unngått å bli påminnet hvilken dag det er i dag. 14. februar hvert år markerer vi Valentinedagen, til gru eller glede eller for den saks skyld likegyldighet.

Det er hvordan du enn vrir og vender på det en dag hvor popmusikken kan ha et ord med i laget. Hvor mange sanger er ikke skrevet om den evinnelige kjærligheten, dens mange gleder og sorger og utfordringer? Det er ikke få.

Jeg har i anledning dagen satt sammen en liten spilleliste med 50 sanger om lykkelig kjærlighet og 50 sanger om ulykkelig kjærlighet, sortert annenhver, fra Steve Earles vare og fine «Valentine’s Day» og hele veien til Stephen Brutons uendelig triste «Getting Over You», fremført som sorgtung duett av Willie Nelson og Bonnie Raitt. De øvrige 98 sangene beveger seg også fra lykkens øverste tinder som i Marvin Gaye og Tammi Terrells «Ain’t No Mountain High Enough», Nat King Coles «L-O-V-E» og Elton Johns «Your Song», til de mørkeste jammerdaler, eksemplifisert av blant annet Sinéad O’Connor i «Nothing Compares 2 U», Chris Isaak i «Wicked Game» og George Jones i «He Stopped Loving Her Today».

Happy Valentine!