Det er ikke slik alle steder, men Oslo i dag er grå og trist og våt. Høsten har så smått begynt å vise seg, og regnet som faller jevnt og trutt utenfor kontorvinduet gjør ikke underverker for humøret. Da må vi ty til virkemidler fra musikkens verden, og jeg har satt sammen en liste med 100 sanger som bør få selv den mest innbitte pessimist til å se litt lysere på tilværelsen en stakket stund.

Her står ikke nødvendigvis «den gode smak» øverst på agendaen, selv om de fleste forståsegpåere og viktigperer forhåpentligvis kan enes om at James Browns «I Got You (I Feel Good)», Weezers «Island In The Sun» og Ramsey Lewis’ «Wide In The Water» holder den absolutt høyeste qualité. Muligens er det verre med Lita Fords «Kiss Me Deadly», The Pointer Sisters’ «Jump» og Rick Astleys «Never Gonna Give You Up», men jeg tenker at det får stå sin prøve. Her finner du disse perlene og 94 andre humørspredere fra blant annet Bob Marley & The Wailers, The Needs, Bo Kaspers Orkester, Jonathan Richman & The Modern Lovers, Kacey Musgraves, Björn Skifs, Anne Grete Preus, Journey, The Waterboys, Uncle Kracker, Van Morrison, Barry White, Gwen Guthrie, ZZ Top, Nick Lowe, Sam & Dave og Buicken. Jeg tenker det skal være mulig å trylle frem et smil både her og der med denne listen. God fornøyelse og ha en strålende dag, alle sammen!

Sjekk også: Den beste musikken fra august 2019

PS! Jeg har konvertert listen til Tidal også, men to av sangene fra listen finnes ikke der; Coolios «Rollin’ With The Homies» og Willie Nelson/Asleep At The Wheels «Hesitation Blues».